Németország vagy Magyarország?
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
kfz írta: Nem kérek olyan hozzászólást, hogy"azért szar nekünk itthon mert mindenki csal" mert egyrészt nem igaz, másrészt meg a rendszer hagyta azért, hogy a háttérben hatalmas pénzeket nyúljanak le.
kfz írta: Benne van az is hogy a lakosság azt látja, hogy aki politikus az tolvaj. Ha Ők lophatnak akkor a lakosság miért ne csalna?
Én most is a gondolkodásmódon lovaglok, nem is értem miért merült fel a mindenki csal opció.kfz írta: (de jelzem ezt német gondolkodásmóddal nem!!! lehet megérteni. Sajnos tisztában vagyok vele és mióta itt vagyok egyre inkább ez a véleményem)
Mindig is lesznek ügyeskedők, csalók. Kérdés, hogy a hozzáállást nézve mennyi idő kell az ellenlépések elkerülhetetlenségéhez ami viszont nagyban függ a "Ha Ők lophatnak akkor a lakosság miért ne csalna?" tábor számától. Mindig emiatt a tábor miatt van egy új lépés! Miattuk szívnak a többiek!
Teljesen véletlenül én tudok ilyen népnyúzóról. Európában ráadásul. Keressek még?kfz írta: Ha nem lett volna az a népnyúzó sehol a világon másutt ekkora nevetséges mérteket nem öltő "regisztrációs adó", akkor talán nem alakul így.
http://www.revenue.ie/en/tax/vrt/faqs-vrt.html#section22
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Na, végre teljesen közösnevezön vagyunk!Eva10 írta: De tudod, a valtas nagyon nehez, nem mindenki kepes ra. Csak akkor nem a körülmenyeket kell okolni, hanem tudni kell, hogy mi nem vagyunk ra kepesek - es azt hiszem, ezt mondod te is mindig.Eva
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Reszben igaz, reszben nem! Tehat a cel az oke volt, ellenben..Gergoo írta:
Ez is az ügyeskedőknek köszönhető elsősorban nem pedig a kormánynak! Rossz helyen kapirgálsz.peteratde írta: Az eredeti témához kapcsolódóan, hogy legyen kedve egy olyan országban élni az embernek, ahol a kormány megteheti és meg is teszi, hogy ilyen törvényt hoz?
A mindenféle jog szerint (csak a magyar a kivétel) jogosan hasznátl, saját autómat csak akkor használhatom a hazámban, ha véglegesen kölföldön telepedek le?
A kormany hozott olyan dontest, amivel mindenkivel kicsesznek aki valoban kulfoldon el es az ugyeskedok 95% (csak ugy mondom, a lenyeg, hogy kozel 100%) meg rohog egy jot. Az ugyeskedok joresze ugy hasznalja az autojat, hogy van egy cege Szlovakiaban vagy Svajcban. Kulfoldi cegautot Mo.-on hasznalni tobb mint konnyu:) En is ceg autot hasznalok. Kerek egy papirt a cegemtol..
- Eva10
- Látogató
Eleg sok dologban egyetertünk....
szia:
Eva
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Gergoo írta: Teljesen véletlenül én tudok ilyen népnyúzóról. Európában ráadásul. Keressek még?
http://www.revenue.ie/en/tax/vrt/faqs-vrt.html#section22
Teljesen véletlenül, már megint sikerült kiragadnod valami adatot, de a szembeállítást ugye kihagytad....
Írország: az egyik legmagasabb órabér
az egyik legolcsóbb használt autópiac (mint olvasható az adó alapja az open market price)
a rendelet könnyítések tömegét tartalmazza.
a rendelet a magyar "sikerek" után lépett életbe náluk
Keressél nyugodtan akár 5-6 db is lesz, csak az arányosítást ne feledd (meg végigolvasni se)
Magyarországon a gépkocsi vagyontárgy, így is kezelik és kezelték, míg nyugaton használati eszköz. Arányaiban negyede annyira sincs az autós szívatva mint itt.
Ez a lopós, csalós dolog meg egy komoly igazságügy és rendőrség meglétével 1 perc alatt rendben lenne.
Mondjuk a felderítéseknek nem kellene szelektálni faji és felekezeti szempontokból.
A feltárt és ügyiratozott ügyeket nem 50 évig kellene a bíróságoknak maszatolgatni és nem 2-3-4 évecskéket (harmadolva, felfüggesztve) kellene adogatni pl egy ÁFA csalás esetén, hanem mondjuk mint USA-ban 180 év meg 220 év...na azt harmadold! Meg sorolhatnám évekig a nyűgöket...de majd mindjárt úgy is megmondjátok a tutit, ebben biztos vagyok
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Meg ehhez hozzatennek par kommentet, ami kapcsolodik a masik topichoz is. Altalanosan egyet lehet vele erteni, hogy Mo.-on is lehet boldogulni, ellenben mindenkinek megvan a maga szintje, amit otthon el tudott erni es amire itt kepes. Mo. amugy tenyleg benne van a vilag top 30%-ban elhetosegben, egyelore!mahlzeit írta:
NA latod! Le tudod ezt ugyis irni, hogy az embernek egyenletes marad a vernyomasa olvasas kozben es meg egyet is lehet erteni vele:)DECOTEXT írta:
Kedves Éva, ezzel én teljesen egyetértek! Úgy látszik még mindig nem ért át az, amiről én folyamatosan irogatok! Senki nem mondta, hogy itt nincs jobb perspektiva, hiszen mi is azért jöttünk ki sok éve, hogy elsősorban a gyerekenek jobb lehetőségeket biztosítsunk! Nekem akkor kezd az epém forrni, amikor valaki azt irja, hogy Mo.-sz@r, semmi esély semmire, nem lehet megélni és csak az a megoldás, hogy külföldre megyünk! Na, ez az ami nem igaz! Nem szubjektiven hanem racionálisan kellen ezt nézni! Az egész világon van sok akinek nagyon jól megy, s van aki nyomorog!!Eva10 írta: Es igen, en is azt latom, hogy itt biztosabb az elet. Mert a jo munkaerö altalaban rövid idö alatt talal allast - ezt te is tapasztaltad. Es ha megnezi, mire költ, bizony nagyon kevesböl lehet elni - es itt ha valami olcsobb, az nem jelenti azt, hogy rossz is.
Itt tehát nem arról irtam, hogy itt mennyivel jobb, hanem arról, hogy otthon sem olyan rossz, mint ahogy azt sokan állítják! Ez a szememben nem ugyan az! Pláne, hogy ha valaki a saját tapasztalata alapján általánosit (ugyebár!). Nos, ha valaki otthon valamit rosszúl csinált, akkor az én vagyok. Aztán jött a "megviládosodás" a nejem képében és elindultunk! Kijelentem, hogy ha valaki igyexik és serény, akkor otthon is tud boldogulni! Ehez kitartás, szorgalom és ész kell. Nem könnyű ez tény, de meg lehet csinálni!! Ezek voltak mindig az érveim az országot becsmérlőkkel szemben! S ha valakiknek a politika ne tetszik, akkor nem kell ilyet választanI!
S egyet nem feledjünk! Itt a BRD-ben is van nyomor, s vannak szegények akik soha semmire nem vitték! Akkor most milyen "borzasztóan sz@r lehet itt az élet" az ő szemszögükből?!
1., Nem hinnem, hogy barkinek joga van csipobol kritizalni, hogy az itt elert eredmenyei MO.-n barmikor teljesithetoek. Mindenkinek mas a szint amit el tud erni, masok a viszonyitasi ertekek.
2., A multkor kezembe akadt egy cikk, most nem talalom, hogy MO.-rol a legkepzettlenebb es a legkepzettebb munkaero jon Nemetorszagba. A kozepretegbol nagyon kevesen..
3., Ha valaki "lecsuszott" egy adott szintre, kvazi gazdasagi menekultte valik, akkor minden keptelenseget megprobal, mert KELL. Es ilyenkor nagyon nehezen megy segitseg nelkul, meg kevesbe az hianyzik az, hogy ujra a fejehez vagjak, hogy otthon is meg lehet elni, probalkozz. Meg Deconak sem ment a felesege nelkul a nagy valtas, elmondasa szerint.
4., A jelenlegi gazdasagi helyzetben ugyan el lehet boldogulni, ugy nagy altalanossagban kijelentve, de most nem az a pillanat van, amikor karriert lehet epiteni vagy fejlodni lehet.
5., GAzdasagi mutatok alapjan, nagyon komoly gaz var Mo.-ra az elkovetkezo 5-10 evben. Valahogy biztos meg lehet elni egyeseknek, de, gyakorlatilag a nyugdijrendszernek van 5-10eve max. Utana konyec, marad nemi mogyoro kiegeszitesnek. EU rendszer az ugy vagyogat meg, de..
6., HA valaki MO.-ban gondolkozik, akkor bele kell azt is kalkulalnia, hogy kokemenyen felre kell tenni plusz penzt nyugdijra es havi egeszsegugyi kiadasokra. Ami egy cseppet ujbol ronbtja a kilatasokat.
Tehat evidens, hogy inkabb Nemetorszag, meg akkor is ha itt lejjebbrol kellenen kezdeni. BAr Nemetorszag is benne ul egy demografiai bombaban, szal biztosnak most csak Skandinavia, Svajc, esetleg Hollandia latszik:)