Németország vagy Magyarország?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20513
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Tisztelt mindenki, s aki kételkedik vagy hitetlenkedik! Tavaj egyszer elmentünk Keszthelyre. Két napig voltunk ott, amikor javában "építették" a Főteret (milliárdokért). Két képet csináltam, mert nagyon kiakasztott amit láttam.
2011.07.14.-én 9:45-kor mentünk el a gimnáziumnál, ahol fel volt minden túrva, de nem ez az érdekes, hanem az árnyékban, hátul a falál, a melósok söröztek, (reggel!) illetve egy szunyókált. Mondom, oké, most van reggeli, jár nekik és hát sütött is a nap, igy már korán meleg van.
Mivel a piacon is voltunk, így az útunk ismét arra vezetett, és 11:30-kor még mindig ugyan úgy töcsköltek az árnyékban a melósok, mint előtte! Na, ezért nem lesz ebből az országból élhető világ! Én ott helyben hazaküldtem volna az egész csoportot, (már csak a sörért is!!) mert ha valami miatt (pl nincs gép, anyag, vagy áram) nem tud dolgozni, akkor pakolásszon követ, gereblyézze a homokot vagy akármit, (legalább csináljon úgy....mintha!) de az adófizetők és a város pénzén ne lógjanak.
UI: egyébként másnap is volt ilyen, s már csak kiváncsiságból is arra mentünk....
2011.07.14.-én 9:45-kor mentünk el a gimnáziumnál, ahol fel volt minden túrva, de nem ez az érdekes, hanem az árnyékban, hátul a falál, a melósok söröztek, (reggel!) illetve egy szunyókált. Mondom, oké, most van reggeli, jár nekik és hát sütött is a nap, igy már korán meleg van.
Mivel a piacon is voltunk, így az útunk ismét arra vezetett, és 11:30-kor még mindig ugyan úgy töcsköltek az árnyékban a melósok, mint előtte! Na, ezért nem lesz ebből az országból élhető világ! Én ott helyben hazaküldtem volna az egész csoportot, (már csak a sörért is!!) mert ha valami miatt (pl nincs gép, anyag, vagy áram) nem tud dolgozni, akkor pakolásszon követ, gereblyézze a homokot vagy akármit, (legalább csináljon úgy....mintha!) de az adófizetők és a város pénzén ne lógjanak.
UI: egyébként másnap is volt ilyen, s már csak kiváncsiságból is arra mentünk....
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20515
Írta: Gergoo
Hol? Mindenhol. Bármerre megyek megyek lusta, naplopókat látok "dolgozni". Aki meg munkát keres keres az 90%-ban hozzáteszi, hogy valami "laza" melót keres ami jól fizet. Itt meg ugyanakkor mindenki a munka hőse. Érdekes. Akarom mondani egy nagy vicc.
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Ugyan nem nekem szólt a kérdés de nem tudom válasz nélkül hagyni.mahlzeit írta: Miert te hol latsz ilyet Magyarorszagon?
Hol? Mindenhol. Bármerre megyek megyek lusta, naplopókat látok "dolgozni". Aki meg munkát keres keres az 90%-ban hozzáteszi, hogy valami "laza" melót keres ami jól fizet. Itt meg ugyanakkor mindenki a munka hőse. Érdekes. Akarom mondani egy nagy vicc.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Eva10
- Látogató
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20517
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Gergö sajnos sok esetben igazad van, sokan nenm akarnak dologzni...De nem felejtsük el azokat sem, akik viszont igen: akarnak es tudnak is dolgozni, es dolgoznak is. Hiszen vegülis nekik van ez az oldal, nem?
szia:
Eva
szia:
Eva
- Eva10
- Látogató
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20518
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Azt gondolom, igazad van. Ez a fizetes egy vicc. Mint ahogy az en 3300 FT-os fizetesem is az volt. 25 evet dolgoztam a magyar egeszsegügyben, sokszorosan ledolgoztam a kepzesem dijat. En inkabb azt gondolom, ha lehet, mindenkinek a kepzettsegenek megfelelö munkat kellene vallalni. Nem megy mindig azonnal,de elmenni takaritani mernökkent.....en sosem javasoltam.
Föleg mivel mernököket keresnek, mint ahogy eü dolgozokat is.
szia:
Eva
Föleg mivel mernököket keresnek, mint ahogy eü dolgozokat is.
szia:
Eva
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 5 hónapja #20519
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Igen, nekik. Akik akarnak. Szó nélkül viszont nem tudtam elmenni amelett, hogy milyen laza a német munkamorál a magyarhoz képest mert nem így van.Eva10 írta: Gergö sajnos sok esetben igazad van, sokan nenm akarnak dologzni...De nem felejtsük el azokat sem, akik viszont igen: akarnak es tudnak is dolgozni, es dolgoznak is. Hiszen vegülis nekik van ez az oldal, nem?
szia:
Eva
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 160
12 éve 5 hónapja #20524
Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Ami a magyar munkamorált illeti, lehet negatív példát hozni, de vannak pozitív példák is, (hol nincsenek?) ezeket is említsük meg.
Nálunk a városunkban csatornáznak, a munkákat, mint mindenhol, vállalkozók csinálják. Most a gerincvezetékeket fektetik a városon átvezető egyik főbb úton illetve a párhuzamos utakon.
Reggel 7-kor kezdenek, ezt onnan tudom, hogy hallom-látom a gépeket. Speciális helyen lakunk, de emiatt az utcánkra merőleges két úton egy-egy gerincvezetéket kell fektetni. Az egyik a főúton, a másik egy mellékúton halad.
Tegnap este edzésre vittem a gyereket, és 17:38-kor a főúton mindenki dolgozott, aki ott volt. Mindenki! Alaposan meg tudtam nézi, mert mobil lámpa volt, és várnunk kellett. Mikor visszafelé jöttem 18 óra előtt pár perccel, szintén dolgoztak. 18.30-ig hallottam a gépeket és a melósokat, utána vonultak csak le. Minden nap így zajlik. Hallom-látom a kezdést és a munka befejezését is.
(Nap közben sokszor mászkálok kocsival, így látom, hogy más helyeken is valóban rendesen dolgoznak, és nem csak ott, ahol lakom. Egyetlen egyszer láttam ücsörögni melósokat. Dél volt, éppen ettek.)
Nálunk a városunkban csatornáznak, a munkákat, mint mindenhol, vállalkozók csinálják. Most a gerincvezetékeket fektetik a városon átvezető egyik főbb úton illetve a párhuzamos utakon.
Reggel 7-kor kezdenek, ezt onnan tudom, hogy hallom-látom a gépeket. Speciális helyen lakunk, de emiatt az utcánkra merőleges két úton egy-egy gerincvezetéket kell fektetni. Az egyik a főúton, a másik egy mellékúton halad.
Tegnap este edzésre vittem a gyereket, és 17:38-kor a főúton mindenki dolgozott, aki ott volt. Mindenki! Alaposan meg tudtam nézi, mert mobil lámpa volt, és várnunk kellett. Mikor visszafelé jöttem 18 óra előtt pár perccel, szintén dolgoztak. 18.30-ig hallottam a gépeket és a melósokat, utána vonultak csak le. Minden nap így zajlik. Hallom-látom a kezdést és a munka befejezését is.
(Nap közben sokszor mászkálok kocsival, így látom, hogy más helyeken is valóban rendesen dolgoznak, és nem csak ott, ahol lakom. Egyetlen egyszer láttam ücsörögni melósokat. Dél volt, éppen ettek.)