Németország vagy Magyarország?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Engem meg az haborit fel de nagyon, amikor valaki osztja az eszt magas lorol, mikozben HARTZ 4-et akar felvenni illegalisan, kamu bejelentett nemet lakcimmel, Magyarorszagon!DECOTEXT írta:
Én ezen nem kicsit vagyok felháborodva! Ugyan szép dolog az idősek ápolása és valóban szükséges is ezt a munkakört ellátnia, de engem felháborít az, hogy valaki llamköltségen mérnöknek tanul aztán lehagyja az orszádot s az adófizetők potyára dobták ki a pénzt! A világon szinte mindenhol szakember hiány van! Aki egyetemre vagy fősikolára jár, az tudja előre, hogy mire vállalkozik! Én elvenném mindenkinek a diplomáját, aki nem a szakmájában dolgozik, mert ezzel nem kis kárt okoznak, az amúgy sem csúcs gazdasági helyzetben levő Magyarországnak! Azt meg nem mondja senki, hogy "nem tudta azt, hogy mennyit lehet keresni mérnökként", mert ez kamu!papisa írta: Én mérnökként mentem ki és az első 2 hét után nem úgy gondoltam a tennivalókra hogy fel kell öltöztetni reggel, aztán ha wc után a teendők, meg zuhanyoztatás, testápolás ilyen olyan krémekkel, hanem az elvégzendő munka és a pénz volt előttem.Ha mindent összevetek és leosztom a hét nappal egy héten akkor átlagban napi 3-4 órát dolgoztam csak.
PS: ez is olyan dolog, mint a hivatásos ápolók, védőnők, nővérek. Mindenki tudja, hogy ebben a szakmákban rosszak a bérek és sok a munka. Mégis ezt tanulják, aztán nehezményezik a dolgot, holott előre tudja mindenki, hogy mi várható és mi nem!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
En kb. ugyanennyit latok itt. Multinal ugyanugy ulnek emberek akikrol senki nem tudja mit csinal, kozszferaban meg megtalalod a kavefozo marikakat itt BRD-ben is. Privatszferaban se itt, se Mo.-on nem fogsz lehutot talalni. NUllmunkaert senki nem fizet..Gergoo írta:
Az bizony. Amikor otthon vagyok naponta több tucatnyi "munkahelyet" "van szerencsém" észrevételezni ahol gyakorlatilag a teljes munkaidőt ebédidőnek tekintik.mahlzeit írta: VAgy miert tartok 1,5ora ebedidot stb..
Azert ez kismiska nehany magyar munkahelyhez kepest:)
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hol látsz Te itt lapáton támaszkodó, sörtivó munkást pl. útépítésnél vagy építkezésen?Mi a munkahelyen keveset dolgozunk időben : 7:12/nap, de ebből 7 óra effektiven telik el! Nos, ez sokkal jobb, mint otthon ha tiz órát boklászik valaki....mahlzeit írta: En kb. ugyanennyit latok itt. Multinal ugyanugy ulnek emberek akikrol senki nem tudja mit csinal, kozszferaban meg megtalalod a kavefozo marikakat itt BRD-ben is. Privatszferaban se itt, se Mo.-on nem fogsz lehutot talalni. NUllmunkaert senki nem fizet..
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Miert te hol latsz ilyet Magyarorszagon?DECOTEXT írta:
Hol látsz Te itt lapáton támaszkodó, sörtivó munkást pl. útépítésnél vagy építkezésen?Mi a munkahelyen keveset dolgozunk időben : 7:12/nap, de ebből 7 óra effektiven telik el! Nos, ez sokkal jobb, mint otthon ha tiz órát boklászik valaki....mahlzeit írta: En kb. ugyanennyit latok itt. Multinal ugyanugy ulnek emberek akikrol senki nem tudja mit csinal, kozszferaban meg megtalalod a kavefozo marikakat itt BRD-ben is. Privatszferaban se itt, se Mo.-on nem fogsz lehutot talalni. NUllmunkaert senki nem fizet..
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Ja, és amit az állam kifizetett a tanulmányaimra azt gondolom az elmúlt 23 év alatt már bőven ledolgoztam itthon, tehát minden lelkiismeretfurdalás nélkül 1,5 hét múlva IRÁNY NÉMETORSZÁG!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szugya írta: Nem gondolom, hogy vissza kellene adni a főiskolai diplomámat csak mert kimegyek dolgozni külföldre. 18 éves korom óta az egészségügyben dolgozom, most 45 vagyok. Annak idején 3420 ft volt a fizetésem, igaz nővérszállón laktam, de MINDENRE volt pénzem, és még félretenni is tudtam. Úgy gondolom az ország szégyene, hogy ilyen kevés a nővérek fizetése nem az enyém, és nem kell csodálkozni ha kivándorolnak.
Ja, és amit az állam kifizetett a tanulmányaimra azt gondolom az elmúlt 23 év alatt már bőven ledolgoztam itthon, tehát minden lelkiismeretfurdalás nélkül 1,5 hét múlva IRÁNY NÉMETORSZÁG!
Én nem rólad beszéltem, hanem azokról akik friss diplomával
nem a szakmájukban dolgoznak, vagy lelépnek külföldre!
45 évesen ez lutri, hidd el, hacsak nem vagy szimoltántolmács,
vagy atomfizikus!!
DCT