Németország vagy Magyarország?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20008 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Mahlzeit bizony teljesen igazad van....sajnos.
En is azert jöttem ki, hogy a jövöt jobban biztositva lassam.
Es nem volt könnyü a valtas. Otthon nevem volt a szakmaban, itt meg kezdtem elölröl, es sosem tudom azt elerni szakmailag, mint otthon...ezt tudtam, megis eljöttem, mert itt legalabb tudom, hogy nyugdijas koromban sem fogok ehenhalni...bar sok nyugdijam sajnos nem lesz. Arrol mar nem is beszelve, hogy a lanyomnak mennyivel jobb lesz igy.
De otthon meg az sem lenne sajnos.
Es bizony sokan igy vannak vele.
De hozza kell tenni, hogy nekem csak egy lakasom volt, egyeb vagyonom nem. Ha valakinek van lakasa, nyaraloja, es sok egyeb terhe, akkor bizony nagyon nehez.
Es minel idösebb az ember, annyival több dolog köti.
Es tudod, az en generaciom meg nem tanult alapbol nyelvet, legfeljebb oroszt, de azt sem tudjuk. A csaladom nem volt gazdag, igy nem volt nyelvtanar, meg hasonlo nyalanksagok.
Es tudod, nagyon nehez egy uj eletet kezdeni, en azt is tudnam javasolni esetleg, higy lehetne egy topic, ahol ebben lehetne esetleg segiteni.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20015 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: . Meg Deconak sem ment a felesege nelkul a nagy valtas, elmondasa szerint.

Ezt annyiban szeretném korrigálni, hogy én az 1978-1981-években dög lusta voltam, és alig dolgoztam. Se szakmám, se pénzem, se örökségem se lottónyereményem nem volt, viszont 2 gyerekem már a babakocsiban! Ekkor jött a "figyelmezetetö lövés" a nejemtöl. ..... vagy elválunk, mert igy ö nem....! 1989-is, már volt 3,5 szakmám, jól kerestünk, vettünk egy 4. emeleti 55 négyzetméterest....s az elsö kocsink is meg volt, stb. Tehát a váltás nekünk is OTTHON volt. A kijövetelünk*** az otthon elégtelen iskolai képzés miatt volt, gyerekek miatt! Ekkorra mind négyen beszéltünk folyékonyan németül, de nem drága tanfolyamokból, vagy iskolából hanem privát > anyanyelvü oktatónk volt és minden szabadidönket némtejúakkal vagy Ausztriában töltöttük! Igaz a Balcsi mellett ez nem volt nehéz! Még ma sincs semmilyen nyelvvizsgánk. A lányom 4, a fiam három nyelven tud kivállóan!!
Tehét itt is a saját céltudatos offenzivánk volt ami eredményt hozott! Az meg tök mindegy egy házasságon belül, hogy kinek a nyomására, vagy segitségével lesz jobb. A fontos, hogy fogjuk hozzá mert más nem fogja helyettünk ezt megtenni! Sirni meg nem kell. Mindenki maga felel a saját nyomoráért, mint ahogy a hetvenes években én is felelös voltam a sajátunkért. Nem volt könnyü, ezt soha nem is mondtam, de meg lehet csinálni!

*** S annak ellenére, hogy azonnal volt munkánk, lakásunk, iskola, söt kocsi is, az elsö 3 évben nekünk drasztikusan csökkent az életszinvonalunk itt kint az otthonihoz képest, mert egy teljesen új háztartást kellett itt beinditani, ami annak ellenére, hogy 5 ezer DM-el jöttünk ki s mindketten dolgoztunk az elsö héttöl kezdve, nagyon nehéz volt! Különösen, a nyelvtudásunk ellenére, a német életforma és rendszer megszokás volt a probléma !
S ezt még az NDK bedölése elött kezdtük!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #20062 Írta: mufurc60
mufurc60 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sziasztok! Nem könnyü az élet,itthon pláne ,én két hét múlva költözöm kislányommal Németországba a férjemhez,elsösorban a gyerek érdekeit vesszük figyelembe,mi lessz vele itthon és milyen lehetöségek várnak ott rá!Én már éltem Németországban,és semmi bajom a Németekkel,aki tisztességesen dolgozik nem esik semmi baja! Úgy gondolom nem az a lényeg hol élsz,hanem hogyan,szeretném a gyermekemet becsületre,tisztességre nevelni,de itthon ebböl nem sokat lát sajnos.Már alig várjuk a költözést,talán 10-12-év múlva ha haza jövünk lessz némi változás hogy érdemes legyen"ITTHON "MARADNI! Üdv:Marika!

Több
12 éve 5 hónapja #20130 Írta: Acelharcos
Acelharcos válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szerintem nem lesz változás, vagy ha igen, csak rosszabb lesz

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20141 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Acelharcos írta: Szerintem nem lesz változás, vagy ha igen, csak rosszabb lesz

Nos, igen! Ilyen hozzáállással nem is lesz soha jobb!
:angry:

Szerintem nem várni kell, hogy jobb legyen, hanem jobbá kell tenni!
Ki tegye meg helyettünk?
:whistle: :whistle: :whistle:

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #20165 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta:

Acelharcos írta: Szerintem nem lesz változás, vagy ha igen, csak rosszabb lesz

Nos, igen! Ilyen hozzáállással nem is lesz soha jobb!
:angry:

Szerintem nem várni kell, hogy jobb legyen, hanem jobbá kell tenni!
Ki tegye meg helyettünk?
:whistle: :whistle: :whistle:

Eleg nehez szellel szembe pis... ahogy mondjak:) Ezen eveket lehetne elvitazni, hogy most akkor a magyar mentalitassal van a baj tul sokan tartanak tul nagy markot az allam fele v. magaval az allammal, az allami berendezkedessel van a baj. Ezen mar eldurvultunk:) Most inkabb ugy fogalmazok, hogy szerintem(!) az alapproblema az allami berendezkedes, az allami mutyi es az allam mogott levo gazdasagi hatterorszag, politikai oldaltol fuggetlenul! Idealista ertelmisegikent eselytelen, hogy barki is valami meghatarozo politikai donteshozoi pozicioba keruljon! Meselhetnek hany milliardot bukunk folyamatosan azon, hogy nem vagyunk hajlandoak IMF-hez fordulni (nyilvan nem, egyelore, mert kontroll ala kerulne az allami mutyi) es emiatt pl. az MNB szamitasa szerint negyedevente 25-30 milliardba kerul a tobbletkamata az allampapirok finanszirozasanak. Mar irtam, hogy Nemetorszag es Mo. allamadossaga GDP aranyosan hasonlo, 80% koruli. A brutalisan nagy kulonbseg, az az, hogy a magyar allampapir kamatok 8-10% on ketyegnek, 5%es felette koruli inflacioval, azaz 5 feletti realkamattal, mikozben Nemetorszag allampapir piaca jelenleg 1,17-1,19% (Svajc mar 0%, de legujabban -0,1%onis forrashoz jut) korul finanszirozott, mikozben az inflacio 2es 3% kozott, azaz -1,5% koruli realkamat. Mo. belegebed a kamatok fizetesebe, Nemetorszag meg ugy jut forrashoz, hogy kozben ezaltal csokken(!!) az allamadossaga, mert a kulso hitelezok vallaljak, hogy buknak a sajat tokejukbol, csak legyen a penzuk biztonsagban!! NA ez a nem mindegy! Es ehhez nem a mentalitast kell otthon megvaltoztatni, hanem felszamolni a korrupciot, megbizhato gazdasagi programokat kell felmutatni es mindezt tobb eves, evtizedes idointervallumban! Ergo nagyon komoly politikai problema van amibol nem latszik egyelore kiut!!
Erre meg 1 jo pelda Angyan Jozsef, mar ideztem a foldberletekkel kapcsolatban. Meg mindig Fidesz frakciotag, most elkeszitette a Borsodi terseg folberleti palyazatainak elemzeset!
ITT A LINK! Nagyon durva, foleg ugy, hogy BUdai Gyula "elszamoltatasi biztos" is erintett, na nem pozitiv hoskent! Szokas szerint megint ki lesz majd magyarazva a dolog. Nemetorszagban ilyenert fejek es karrierek hullanak!!