Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20445 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

papisa írta: Én mérnökként mentem ki és az első 2 hét után nem úgy gondoltam a tennivalókra hogy fel kell öltöztetni reggel, aztán ha wc után a teendők, meg zuhanyoztatás, testápolás ilyen olyan krémekkel, hanem az elvégzendő munka és a pénz volt előttem.Ha mindent összevetek és leosztom a hét nappal egy héten akkor átlagban napi 3-4 órát dolgoztam csak.

Én ezen nem kicsit vagyok felháborodva! Ugyan szép dolog az idősek ápolása és valóban szükséges is ezt a munkakört ellátnia, de engem felháborít az, hogy valaki llamköltségen mérnöknek tanul aztán lehagyja az orszádot s az adófizetők potyára dobták ki a pénzt! A világon szinte mindenhol szakember hiány van! Aki egyetemre vagy fősikolára jár, az tudja előre, hogy mire vállalkozik! Én elvenném mindenkinek a diplomáját, aki nem a szakmájában dolgozik, mert ezzel nem kis kárt okoznak, az amúgy sem csúcs gazdasági helyzetben levő Magyarországnak! Azt meg nem mondja senki, hogy "nem tudta azt, hogy mennyit lehet keresni mérnökként", mert ez kamu!

PS: ez is olyan dolog, mint a hivatásos ápolók, védőnők, nővérek. Mindenki tudja, hogy ebben a szakmákban rosszak a bérek és sok a munka. Mégis ezt tanulják, aztán nehezményezik a dolgot, holott előre tudja mindenki, hogy mi várható és mi nem!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20460 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Ellenben Mo.-on csak az jut eszembe errol, hogy mikor a tesom uzletagvezetokent dolgozik eg ykozepesebb cegben, akkor a napi 12 oraja es a mostanaban eleg gyakori hetvegek utan, mikor nem fizetik ki a tulorakat, zeitkonto nincs, helyette van az old meg szoveg es meg a bonuszaert is veszekedni kell, akkor felajanlas helyett max. a seprunyelet venne elo es megmutatna a fonokenek hatulrol, hogy mit kerjen meg

Nehogy azt hidd, hogy itt a BRD-ben egy üzletvezető vagy egy vállakozó kevesebbet dolgozik! Amikor a nejem (6 évvel ezelőtt) csoportvezető lett, akkor 800 euróval több volt a fizuja (brutto), de akkor is "kötelten" volt a munkaideje, mint ma! Na, ez kérlek, nem 6-7 órát jelentett hanem 12-14-et! S mindez benne a bérben. Még csak a túlórát sem jegyezeték! ! (Aztán beteg lett, s le adta a dolgot.) Mára szerencsére megygyógyúlt, kevesebbet keres, de nyugodtan élünk! Ma 8 óra után feláll és haza indúl

A nevében is benne van: selbstständig >>> selbst und ständig....

Tudom milyen itt teljesen kotetlenben dolgozni, azt csinalom. Tudom milyen egy projektben dolgozni es milyen egy projektet vezetni itt BRD-ben:) Nem egy hetveget dolgoztam itt at es nem egyszer huztam le 12-14 orat. Csakhogy itt megvan a masik oldal, a respect csereben, a koszonom, az anyagi elismeres es nem mellesleg az az idoszak amikor van egy kevesbe leterhelt idoszak. Senki nem kerdezi meg minek megyek haza, mikor csak 4-6 oraja vagyok bent. VAgy miert tartok 1,5ora ebedidot stb..
Azert ez kismiska nehany magyar munkahelyhez kepest:)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20461 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: Tudom milyen itt teljesen kotetlenben dolgozni, azt csinalom. Tudom milyen egy projektben dolgozni es milyen egy projektet vezetni itt BRD-ben:) Nem egy hetveget dolgoztam itt at es nem egyszer huztam le 12-14 orat. Csakhogy itt megvan a masik oldal, a respect csereben, a koszonom, az anyagi elismeres es nem mellesleg az az idoszak amikor van egy kevesbe leterhelt idoszak. Senki nem kerdezi meg minek megyek haza, mikor csak 4-6 oraja vagyok bent. VAgy miert tartok 1,5ora ebedidot stb..Azert ez kismiska nehany magyar munkahelyhez kepest:)

Bizony, bizony! S ehez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy majd ha a magyar munkamorál és termelékenység eléri vagy csak megközelíti a németet akkor fognak is többet fizetni a cégek! Nekem van egy tippem, ahol már megértették a mechnizmust! Ez egy ablakos cég ! A tulaj, Szőke Ferenc. 8 évig dolgozott Schweizban, s ott megtanult dolgozni! Pár éve otthon vállalkozott! Ők csinálták a kérónban (komplett) az összes nyílászárót! Nem az legolcsóbb, DE! Minőség! Pontosság! Precizség! Számla! Garancia! Így kéne az egész országban működnie a vállalkozásoknak!
(Reggel 6-tól dolgoztak 23 óráig, mert kevés volt a szabink..... 3 teljes nap, de kész lett!)

DCT

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20462 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: VAgy miert tartok 1,5ora ebedidot stb..
Azert ez kismiska nehany magyar munkahelyhez kepest:)

Az bizony. Amikor otthon vagyok naponta több tucatnyi "munkahelyet" "van szerencsém" észrevételezni ahol gyakorlatilag a teljes munkaidőt ebédidőnek tekintik. :laugh:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20467 Írta: papisa
papisa válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext,

leírtam anno segítségképpen a saját tapasztalataimat a témában és te ezt reagálod rá hónapok múlva????????
Hiányos -töredék információk alapján ?
Ezzel az erővel mindenkit meg kellene "büntetni" mert nem Magyarországon modern kori rabszolga ?
Minden általad is segített magyart aki az elmúlt években elhagyta és folyamatosan elhagyja a "hajót" ?
Egy ápolót is az állam finanszíroz és ha ő kimegy a szakmájában külföldre a már általad is említett körülmények miatt akkor ő is kárt okoz "szeretett hazánknak", az adófizetőknek ? IGEN.......így van .
Történetesen én mérnökként voltam kénytelen ezt a munkát elvégezni anno, mert a válság első hullámában én is utcára kerültem . Munkát meg a hiányos nyelvtudásom miatt nem kaptam anno a szakmámban mint mérnök.
Akkor én halljak éhen a családommal együtt és menjek a híd alá mert mérnökként bűn kimenni ápolni ?
Tudod amit ott kerestem elég volt arra hogy én és a családom átvészeljük azt a 4-5 hónapot amíg állást találtam ITTHON !!!!!!
Azóta is mérnök vagyok Győrben .
Ezek szerint a TE itthon szerzett papírjaid is el kellene venni csak mert már évek óta nem a "amúgy sem csúcs gazdasági helyzetben levő Magyarországnak" termeled a javakat ?
Tudod aki ekkora OFF-ot tesz hozzá egy témához..............

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20480 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Egyetertünk!!!! :woohoo:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!