Németország vagy Magyarország?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Megkerdezed oket ilyenkor, hogy kinek dolgoznak?? Az volt az eredeti felvetesem, hogy privatszektorban ilyet nem latsz! Az, hogy egy felig meddig kozszfera emberei, vizmuvek, onkormanyzat, valamilyen kht-je vagy mostanaban kozhasznu munkasokat kizavarnak, ott biztos latsz ilyet! Egy normal epitkezesen ahol a vallallkozo kint van, ott a lebzselo, munkaidoben pialo hazamegy!! Egyik csaladtagom dolgozik epitoiparban. Egyreszt lofutty munka van, de ha van akkor reggel 6-tol este 10ig a belet kikopi. Soha nem ivott es soha nem lazsalt. Na ezek tudnak megmaradni. Azokat akiket te latsz az egy sem privat szektorban dolgozik. (Vagy epp egy penzlenyulo kft melosa es csapoljak oraberben az allami es EUs penzeket.)Gergoo írta:
Ugyan nem nekem szólt a kérdés de nem tudom válasz nélkül hagyni.mahlzeit írta: Miert te hol latsz ilyet Magyarorszagon?
Hol? Mindenhol. Bármerre megyek megyek lusta, naplopókat látok "dolgozni". Aki meg munkát keres keres az 90%-ban hozzáteszi, hogy valami "laza" melót keres ami jól fizet. Itt meg ugyanakkor mindenki a munka hőse. Érdekes. Akarom mondani egy nagy vicc.
A masik, ismet a statisztika. A statkok szerint pl. Nemetorszagba is foleg a nagyon kepzett reteg es a nagyon kepzetlen probal kijutni! A kozep az keves, mert elvan. Az a sirbakolas amivel te talalkozol, az az akinek budos a munka, meg budos neki tanulni. A nagyon kepzetteket meg pont nem erdeklik ezek a melok amik itt vannak. Ebbol nem kene altalanositani.
Meselhetnem en is, hogy van berendezve az egyik targyalo projektorral es sorrel, nasikkal meccs nezesre ilyenkor. Meg, hogy allnak a szomszed epitkezesen 3-5-en korbe egy nyamvadt darut..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Mielott ujabb okosaggot eloadsz, javaslom tanulmanyozasra Ny-Europa iskolarendszeret. Miert is motivaljak a felsofoku iskolak hallgatoit, hogy min. 1 evet kulfoldon toltsenek es lehetoleg a palyajukat szinten kulfoldon kezdjek meg. Es min. 5-10 ev nemzetkozi gyakorlatot szerezzenek. Bar ehhez kicsit utana kellene nezni..DECOTEXT írta:
Szugya írta: Nem gondolom, hogy vissza kellene adni a főiskolai diplomámat csak mert kimegyek dolgozni külföldre. 18 éves korom óta az egészségügyben dolgozom, most 45 vagyok. Annak idején 3420 ft volt a fizetésem, igaz nővérszállón laktam, de MINDENRE volt pénzem, és még félretenni is tudtam. Úgy gondolom az ország szégyene, hogy ilyen kevés a nővérek fizetése nem az enyém, és nem kell csodálkozni ha kivándorolnak.
Ja, és amit az állam kifizetett a tanulmányaimra azt gondolom az elmúlt 23 év alatt már bőven ledolgoztam itthon, tehát minden lelkiismeretfurdalás nélkül 1,5 hét múlva IRÁNY NÉMETORSZÁG!
Én nem rólad beszéltem, hanem azokról akik friss diplomával
nem a szakmájukban dolgoznak, vagy lelépnek külföldre!
45 évesen ez lutri, hidd el, hacsak nem vagy szimoltántolmács,
vagy atomfizikus!!
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Gergoo írta:
Persze, nyilván. Én csak abból a több száz emberből indultam ki akli partnerünkön keresztül jutott ki munkaerőközvetítő céghez és eljött önnan rövid időn belül, mondván, hogy nem bírták, kiverődott a só a nadrágszíján stb. Ezek után engem nem lehet meggyőzni sem fotóval, sem dumával.Eva10 írta: Gergö, en sem latom ugy, hogy a magyarhoz kepest laza a munkamoral. Inkabb erösebb. Bar itt is vannak, akik nem akarnak dolgozni, mint mindenütt.
Nem szeretnék vitába szállni, de én azt gondolom, a felmérésed nem reprezentatív ( miket tudok ), lévén akik "önerőből" mentek ki, azaz nem az iránynemetorszag.com-on keresztül találtak munkát, de adott esetben az oldalon szereplő információk birtokában, azokról nem tudunk semmit. Gyanítom azok erősen javítanák a statisztikádat
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
A szokasos blodseg! Magyarorszagon munkaeropiaca inkabb keresleti, mint kinalati. Emellett kialakult egy jo kis angolszasz jellegu munkaeropiac. Munkaadoi oldal szemszogebol mindenki konnyen lecserelheto, nincs semilyen szakszervezet es erdekvedelem (kiv. kozszferat, de ott meg minek). Ilyet allitani, hogy nincs munkavallaloi loyalitas azzal bizonygatod a hianyos ismereteidet. Ez a fajta moral mukodik meg a jol fizeto multiknal is, minden teren. Meselhetnek, hogy b...ak ki az embereket Mo.-on, ugy penteken, hogy hetfon mar nem kell jonni. Tehat annyi a loyalitas a munkaado fele, ami elvarhato! Nemetorszagban a szakszervezetek meg vedik az ember segget, munkaadoi hozzaallas teljesen mas, mert a jog iranyit es a szakszervezetek! Megeri kicsit tobbet adni igy munkavallaloi oldalon is.DECOTEXT írta:
Természetesen van mindenhol ilyen. Erröl nem is volt senkinek kétsége! A legnagyobb probléma Mo.-on az, hogy a munkavállaló ellenségnek tekinti a mukaadót! Lojalitás nulla. A másik a termelékenység. Saját szemmemel láttam, hogy 5-en ástak ki egy 50 méteres árkot (80 cm mély) egy hét alatt. Nem volt kemény talaj. Én ezt egy nap alatt megcsinálom úgy hogy közben ebédelek is. Tudod az arató esete: kaszál és dolgozik mint az állat. Belerokkan a munkába, mert "a magyar tud dolgozni" ha akar.... én meg odamegyek egy kombájnnal és 2 nap alatt megcsinálom azt, amit a kaszáló egy hónapig tapogatott!!!! A jelszó: TERMELÉKENYSÉG! Nézd meg a másik topikban a fotókat amit beraktam! Én is lógok a melóban (pl a neten itt, most is) de a munkám kész!!!Emilio33 írta: Naplopók mindenhol vannak, de alapvetően a magyar ember tud keményen melózni, és szerintem kenterbe ver sok nemzetet. Persze vannak ellenpéldák, ha érvelni akarunk valami mellett akkor lehet fényképeket mutogatni. Én azt gondolom, hogy aki otthon szorgalmasan, keményen dolgozott, az itt is simán megállja a helyét, nem kell félni, és nem kell bedőlni annak a szövegnek, hogy itt valami más folyik munka címén.
A termelekenyseget meg megint a lo fara felol nezed, nem az elejerol. Ezt a fajta termelekenyseg javitast, gepesites, korszerubb technika, csak akkor lehet elkezdeni, ha az megterulo!! Mikor Mo. arban lefele, a ketkezi munkaval versenyez, szerinted hol eri meg kombajnt venni? Kombajn arabol 15 evig kapsz napszomosokat es a napszamosba nem kell tankolni es javitani se kell! MAr probaltam elmagyarazni, de itt ezen a forumon tok felesleges. Termelekenysegen javitani olyan orszagban ahol nincs jelentos asvanyi anyag keszlet, ott max. magas hozza adott erteku piaci szegmens megteremtesevel lehet. EZ tudja meghuzni az alsobb retegeket!! Ez nem kerdes! Mo.-on nincs kutatas fejlesztes, nincs premium munka, ami lenne azt elszivjak kulfoldre. Ez a nagy gond. Az osszes tobbi tema, csak olyan, amin 2 sor mellett lehet hoborogni a kocsmaban..
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Van meg az Mo.-on, kifejezetten ilyen kozteri felujitos tortenetekben, amikor X koltsegbe kerulo munkat x*20-ert csinalnak. Az onkormanyzati vagy allami ellenorzo emberke fele termeszetesen visszaosztva, meg mindenki fele. De mivel a kis projekt nagynak van eladva, azt nem lehet tul gyorsan befejezni, ezert valamit imitalni is kell.. Persze elzavarhatod a munkascsapatot, kuldenek masikat ott allni. Ha a vallalkozo valodi munkaorientaltan kap penzt, ilyen nincs!DECOTEXT írta: Tisztelt mindenki, s aki kételkedik vagy hitetlenkedik! Tavaj egyszer elmentünk Keszthelyre. Két napig voltunk ott, amikor javában "építették" a Főteret (milliárdokért). Két képet csináltam, mert nagyon kiakasztott amit láttam.
2011.07.14.-én 9:45-kor mentünk el a gimnáziumnál, ahol fel volt minden túrva, de nem ez az érdekes, hanem az árnyékban, hátul a falál, a melósok söröztek, (reggel!) illetve egy szunyókált. Mondom, oké, most van reggeli, jár nekik és hát sütött is a nap, igy már korán meleg van.
Mivel a piacon is voltunk, így az útunk ismét arra vezetett, és 11:30-kor még mindig ugyan úgy töcsköltek az árnyékban a melósok, mint előtte! Na, ezért nem lesz ebből az országból élhető világ! Én ott helyben hazaküldtem volna az egész csoportot, (már csak a sörért is!!) mert ha valami miatt (pl nincs gép, anyag, vagy áram) nem tud dolgozni, akkor pakolásszon követ, gereblyézze a homokot vagy akármit, (legalább csináljon úgy....mintha!) de az adófizetők és a város pénzén ne lógjanak.
UI: egyébként másnap is volt ilyen, s már csak kiváncsiságból is arra mentünk....
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Én pedig arra reagáltam, hogy a 1,5 óra ebédidő kismiska a magyar egésznaposhoz képest (privát szektorban!) Nem rég említettem már egy gumis műhelyt ahol megfordultam Budapesten.mahlzeit írta: Az volt az eredeti felvetesem, hogy privatszektorban ilyet nem latsz!
Az ott látottak alapján 6 ember naponta minimum félmillió ablakon kidobott forintot generált (járulékok nélkül!) mást (hasznot) biztos nem!