Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 5 hónapja #20554 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Az volt az eredeti felvetesem, hogy privatszektorban ilyet nem latsz!

Én pedig arra reagáltam, hogy a 1,5 óra ebédidő kismiska a magyar egésznaposhoz képest (privát szektorban!) Nem rég említettem már egy gumis műhelyt ahol megfordultam Budapesten.
Az ott látottak alapján 6 ember naponta minimum félmillió ablakon kidobott forintot generált (járulékok nélkül!) mást (hasznot) biztos nem!

Most komolyan ki az a hulye vallalkozo aki embereket fizet azert, hogy uljenek?? Ezt nem hiszem.. Multiknal vannak itt ott ulo emberek akikrol nem sok mindent lehet tudni, de egy vallalkozo szerinted kifizeti a munkasait ha nem hoznak hasznot? Ha az neki nem eri meg? Nem nagyon hiszem..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #20555 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szilvi írta: Nem szeretnék vitába szállni, de én azt gondolom, a felmérésed nem reprezentatív ( miket tudok ;) ), lévén akik "önerőből" mentek ki, azaz nem az iránynemetorszag.com-on keresztül találtak munkát, de adott esetben az oldalon szereplő információk birtokában, azokról nem tudunk semmit. Gyanítom azok erősen javítanák a statisztikádat ;)

Szó nincs felmérésről. Tapasztalat. A reprezentatívságról pedig annyit, hogy oldalunkat elkerülni sem lehet ha németországi munkát keres valaki és ne haragudj de nem látom ennek az "önerős" különbségnek sem a lényegét. Gyanítom nem javítanák a statisztikát, az arányok hasonlóak lennének.
Az a vicces, hogy sok esetben vállalkozók is voltak köztük de minimum valamilyen csoportvezető (x ember munkáját koordináltam ez pl. minimum minden második önéletrajzban benne van) és társai de ez lényegtelen is ha arra gondolok, hogy kijutás elött mindnek nagy szája volt a "bármilyen munkát elvállalok" felkiáltással akkor nincs is jelentősége, hogy olyan emberekről (is) van szó akik tovább látnak az orruknál.
Számomra tény: fél óra kajaidőt kivéve az emberek nagy része képtelen Németországban a napi effektív 7-8 órát végig dolgozni, néhány napon, héten, hónapon belül feladják. :ohmy:
Mi mással magyarázod ezt mint, hogy más a munkamorál? Ennyi :P

Több
12 éve 5 hónapja #20556 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: Most komolyan ki az a hulye vallalkozo aki embereket fizet azert, hogy uljenek?? Ezt nem hiszem.. Multiknal vannak itt ott ulo emberek akikrol nem sok mindent lehet tudni, de egy vallalkozo szerinted kifizeti a munkasait ha nem hoznak hasznot? Ha az neki nem eri meg? Nem nagyon hiszem..

Valami elmeroggyant az egyértelmű. :laugh: Én, ügyfélként, fél órát ott ücsörögve, nagyon nagy jóindulattal ennyi veszteséget saccoltam. Gondolkoztam is, hogy kiderítem ki a tulaj és javaslom neki, hogy (minimum) két embertől (akkor már kb. nullán lesz) de inkább három komolytalan makitól szabaduljon meg.

Több
12 éve 5 hónapja #20557 Írta: mahlzeit

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Az volt az eredeti felvetesem, hogy privatszektorban ilyet nem latsz!

Én pedig arra reagáltam, hogy a 1,5 óra ebédidő kismiska a magyar egésznaposhoz képest (privát szektorban!) Nem rég említettem már egy gumis műhelyt ahol megfordultam Budapesten.
Az ott látottak alapján 6 ember naponta minimum félmillió ablakon kidobott forintot generált (járulékok nélkül!) mást (hasznot) biztos nem!

Gumizasrol jut eszembe. Ceges flotta autok. Gumis cegek csinaljak azt, hogy leszerzodnek nagy flottat hasznalo cegekkel. TAvasszal, osszel osszesen kb. 4 honapnyi nagyon intenziv mobil helyszinen melo. Utana depozzak a gumikat. A cegek fizetnek a depozasert es keszenletet varnak el, az azonnali hibajavitasra, akar mobil jelleggel. Ezek nem kis penzek. A leszerzodott cegek viszont extra megbizhatosagot varnak el. Ilyenkor mit csinal a gumis? Alkalmi melosokat vesz akik nem megbizhatoak, vagy inkabb megfizet allandora x darab embert , akik megbizhatoak lesznek, atlag feletti fizuval? Az utobbit.. Ilyenkor ha beesel egy ilyen muhelybe elofordul ott fogsz latni par embert mert epp nincs melo. De cserebe ha beesik egy szerzodott ugyfel annak a hatso fertalyat ki kell nyalni azonnal es hibamentesen! Es ugy, hogy az ugyfel kezebe nyomja az embernek a kocsikulcsot es a kocsibol nem tunik el semmi es nem vagjak at az embert.
A fenti pelda valos, ceg a XII. ker-ben, depojuk a XI.-ben. Tobbszor megfordultam naluk, ceges autoval. Es volt kavezgatas meg dumaparti, de utana 3 ember csak az autommal foglalkozott! Ezert meg nem lehutok, hanem keszenletesek..:) CSak egy (valos) pelda!:)

Több
12 éve 5 hónapja #20558 Írta: mahlzeit

Gergoo írta: Mi mással magyarázod ezt mint, hogy más a munkamorál? Ennyi :P

Torokorszagbol kik voltak az elso bevandorlok? Azok akik Anatoliai pusztakon, hegyekben vigyaztak a kecskeket es eleg egyszeruek voltak ahhoz, hogy minden mindegy alapon, felkeszules nelkul jojjenek. En eltem Torokorszagban, valami eg es fold amit ott tapasztaltam, ahhoz kepest mint amit itt produkalnak a torok bevandorlok.
Tovabbra is ugy gondolom, hogy az ugyeskedok populaciojan lemert statisztika nem lehet igaz egy orszagra. Lehet, hogy a portal megkerulhetetlen bizonyos celcsoportnak, de masfajta celcsoport nem jon ide munkat keresni:) Na nem azert mert a portal nem jo, hanem mert nem azok az allasok amik oket erdeklik.
A nemet munkamoralt meg nem kell tulfenyezni, lehet tudnak robotta valni es melozni, de ha kiteszed oket a vilag nehany pontjan, garantaltan 48 oran belul ehen halnak.:) Nem mellesleg kivancsi lennek azokra a melohelyekre, amit egy magyar nem tud vegigdolgozni huzamosabb ideig. Hany nemet dolgozik ott ketkezi munkaskent es nem fonokkent:) Kelet.europait annal inkabb valoszinubb ott talalni. Szerintem, nem reprezentativ statisztika alapjan:)

Több
12 éve 5 hónapja #20560 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: Lehet, hogy a portal megkerulhetetlen bizonyos celcsoportnak, de masfajta celcsoport nem jon ide munkat keresni:) Na nem azert mert a portal nem jo, hanem mert nem azok az allasok amik oket erdeklik. A nemet munkamoralt meg nem kell tulfenyezni, lehet tudnak robotta valni es melozni, de ha kiteszed oket a vilag nehany pontjan, garantaltan 48 oran belul ehen halnak. :)

Eszem ágában sincs túlfényezni, számomra ez (szomorú) tény, nem kevés szám alapján és csak értetlenkedni tudok a bizonyos célcsoportot illetően amikor a diplomások nem kis hányada is "valami olyan, (bármilyen) munkát keres ahol nem kell annyira a nyelv."