Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20582 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: A secured VISA/MAstercard-hoz meg legalabb bekernek egy rakas plusz azonositot, pl. a Citibankos Visa kuld meg egy sms azonositot is. Na az mar biztonsag:)

Nekem a technikai biztonsagon felul (amivel soha nem volt gondom) az több mint kielégítő, hogy már több esetben éltem a teljesítetlen szolgáltatásokért előre kifizetett összeg visszahívásával. 2-3 napba és 1 e-mailjébe került az ügyvédemnek. No, ilyet melyik bank bank, melyik kártya tud? B)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #20583 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Tevedesben vagy, nem latod ezt azt oldalt! Beszeljunk ugy 30%-rol..

Szerintem pedig Te vagy tévedésben. Nem kicsiben. 1/3 fejvadász és linkedin által. :laugh: Soha.

2011ben 40e magyar vandorolt ki Nemetorszagba. A statisztikak szerint szerint ez 12e-el tobb mint az elozo evben. 2010-ben azonban csak munkavallallasi engedellyel lehetett kimenni, amit csak hianyszakmakban es 90%-ban diplomas munkakorokben adtak ki.(Ebbe a szamba nem szamoltak az illegalis munkavallalokat) Azaz 2010-ben 28e magyar ment ki, akik javareszt diplomas munkakorokbe kerultek. Nem ezen a portalon kaptak allast:) 2011-ben meg kiment 40e, ha higult is a diplomasok aranya, akkor is realis a 30% a 28e - 40e aranyabol. 28e foleg diplomas aranylik a 40e talaljuk ki aranyhoz. Ez amolyan educated guess, de a nagysagrend semikepp sem 1% alatti, hanem nehany 10%, ez eleg egyszeruen belathato.

Több
12 éve 5 hónapja #20584 Írta: mahlzeit

Gergoo írta:

mahlzeit írta: A secured VISA/MAstercard-hoz meg legalabb bekernek egy rakas plusz azonositot, pl. a Citibankos Visa kuld meg egy sms azonositot is. Na az mar biztonsag:)

Nekem a technikai biztonsagon felul (amivel soha nem volt gondom) az több mint kielégítő, hogy már több esetben éltem a teljesítetlen szolgáltatásokért előre kifizetett összeg visszahívásával. 2-3 napba és 1 e-mailjébe került az ügyvédemnek. No, ilyet melyik bank bank, melyik kártya tud? B)

Amex kartyak, meg regebben valami 30 napos visszahivasra emlekszem akar egyoldalu elallasnal.. Ezek a kartyak eleg ritkak. (Online vasarlasra meg Mo.-on is van 8 nap visszahivas garancia, igaz ez termek vasarlas nem szolgaltatas.)
Viszont itt Nemetorszagban teljesen biztosan van 48 ora visszahivas barmilyen szolgaltatasra, barmilyen kartyaval, egyoldaluan! Ez 100%, 3 hete akartam visszahivni egy KLM jegyet, de mar 3 nap volt es nem 48 ora. Ez a 48oras szabaly pedig ugyis ervenyes, hogy a masik oldal kesz a teljesitesre. Azaz van egyoldalu elallas. Emellett Visa/Mastercarddal mukodik azt hiszem szerzodes nem teljesitesre a visszahivasi garancia 30nappal. Ezert sem engedik sokszor a bankartyas fizetest Mo.-on online boltok. Plusz csod esetere ved a Visa/Mastercard, a paypal pedig NEM!! Lasd MAlev csodot. Aki paypalozott az integetett a penze utan, Visa/MAstercarddal meg jott vissza a penz. (De azt hiszem csak 30 napon beluli vasarlas eseten)

Több
12 éve 5 hónapja #20586 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: Ez amolyan educated guess, de a nagysagrend semikepp sem 1% alatti, hanem nehany 10%, ez eleg egyszeruen belathato.

Oké, nyilván túloztam. Ennek ellenére sokallom, másrészt a kijelentésemben nem is kalkuláltam velük. Értem ez alatt, hogy korrekcióra szorul csupán hiszen ezt a réteget nem is ismerhetem.
A fizikai munkások esetében viszont nem vagyok hajlandó engedni abból amit állítottam. Többségük képtelen felvenni hosszú távon a "stílust".
Ezt még az általad is emlegetett (de abból is kimaradt) statisztikák is alátámasztják. 40 ment ki de 15 haza is ment! Amúgy nem találtam olyan hírportált amelyik képes lett volna saját cikkjében ezt is megírni. Csak az MTI-től átvett anyagokkal dolgozó oldalak és a német statisztikai hivatal oldalán található ez valamiért meg. :angry:

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20588 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: Plusz csod esetere ved a Visa/Mastercard, a paypal pedig NEM!! Lasd MAlev csodot. Aki paypalozott az integetett a penze utan.

Elképzelni nem tudom, hogy miért de főleg miként fizettek malév jegyért paypal-el. Amikor tehettem velük utaztam, nem is volt paypal opció szerintem. Amúgy a paypal-el is tudni kell, hogy mire érdemes használni. Repjegyet tuti nem fizetnék vele. A csődről illetve visszahívásról csak annyit, hogy nekem simán vissza csináltak napokon belül egy cca. 400 eurós tranzakciót (a tranzakció után hetekkel!) pedig a cég csak gyakorlatilag elérhetetlen volt, hivatalos csődről még szó sem volt. Azt hiszem ilyen számokkal ez messze nem probléma. :)

Több
12 éve 5 hónapja #20589 Írta: mahlzeit

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Ez amolyan educated guess, de a nagysagrend semikepp sem 1% alatti, hanem nehany 10%, ez eleg egyszeruen belathato.

Oké, nyilván túloztam. Ennek ellenére sokallom, másrészt a kijelentésemben nem is kalkuláltam velük. Értem ez alatt, hogy korrekcióra szorul csupán hiszen ezt a réteget nem is ismerhetem.
A fizikai munkások esetében viszont nem vagyok hajlandó engedni abból amit állítottam. Többségük képtelen felvenni hosszú távon a "stílust".
Ezt még az általad is emlegetett (de abból is kimaradt) statisztikák is alátámasztják. 40 ment ki de 15 haza is ment! Amúgy nem találtam olyan hírportált amelyik képes lett volna saját cikkjében ezt is megírni. Csak az MTI-től átvett anyagokkal dolgozó oldalak és a német statisztikai hivatal oldalán található ez valamiért meg. :angry:

Elhiszem amit modnasz, nem kerdojeleztem meg. Csak mindig probalom melletenni azt az oldalt is amit nem latsz(ttok). MErt nem kellene mindenkit megitelni, se ebbol, se abbol az oldalbol kiindulva.:) Szerintem..
JA a cikkek a temaban vackok, atvesznek 1 helyrol es mindenki kolt bele egy kicsit:) NA ezt tenyleg lehetne fikazni:)