Németország vagy Magyarország?
- timi2012
- Látogató
Nem biztos az sem hogy aki kimegy ,csak azert nem marad mert nem birja az iramot. Azert egy nehez vizikai munkat vegezni biztos nem egyszerü ha sem csalad sem baratok nincsenek, csak a napi robot. Nem fizikai munkaskent , folyekonyan beszelve nemetül jo fizetes ellenere is az elsö idökben en is volt hogy szivem szerint haza mentem volna.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Nem kicsit! Van egy olyan érzésem, hogy a két legnagyobb hírportálnál kizárólag frissen végzett egyetemisták lehetnek minimálbér körül mert többet nem nézek ki a cikkeikből. A minden ötödik magyar témában is előhúztak valahonnan egy kint "élő-dolgozó" ismerőst/havert aki aztán nagyon elmondta a tutit illetve valami multi munkaközvetítőt aki szerintem már vagy két kézen megszámolható kiközvetítéssel szintén ott van a szeren. Amikor elkészül a cikk, egy-két öreg róka rovatszerkesztő még feltupirozza, majd online tálalják az embereknek izlésük szerint. Elég megnézni, hogy mit művelt ez két nagy "óriás" a németek statisztikájával. Siralmas.mahlzeit írta: JA a cikkek a temaban vackok, atvesznek 1 helyrol es mindenki kolt bele egy kicsit:) NA ezt tenyleg lehetne fikazni:)
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Aki kijön, és föleg kitelepül, s nem csak pár hónapra jön dolgozni, az tudja pontosan, hogy mire vállalkozik! Ma mar az interneten minden információt meg lehet szerezni! A naivak és álmodozók elvéreznek! Sehol nem adják ingyen a jólétet, s csak az a kérdés, hogy mennyit akarunk tenni azért, hogy jobb legyen!?timi2012 írta: Nem biztos az sem hogy aki kimegy , csak azert nem marad mert nem birja az iramot. Azert egy nehez vizikai munkat vegezni biztos nem egyszerü ha sem csalad sem baratok nincsenek, csak a napi robot. Nem fizikai munkaskent , folyekonyan beszelve nemetül jo fizetes ellenere is az elsö idökben en is volt hogy szivem szerint haza mentem volna.
Soha nem tudtam megérteni, a családtól távol dolgozó,
de siránkozó munkavállalókat, akik nem birják az egyedüllétet
mégis nekivágnak! Az ilyen maradjon otthon a fenekén! Az
ilyen miért nem elötte mérlegel, hogy mi mivel jár!?
DCT
- timi2012
- Látogató
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Tehat nem eleg, hogy itt a bankok elinflaljak a penzed, nem kerheto e-szamla kivonat es a rejtett koltsegekkel ugy megszivatnak, hogy lehet korbe-korbe pislogni. A magyar banki rendszerek ehhez a f..shoz kepest ami itt van a nemeteknel, egy alom.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Osszd már meg velünk, hogy melyik országban voltál ahol ezt tapasztaltad? A BRD nem lehet az tuti, mert még a két VISA hitelkártyánkkal sem éri el soha a transakciós költség ezt az összeget! A másik, hogy M.-on mennyi időt töltenek az emberek a csekkek feladásával? Ha ezt az időt munkával töltenék, az mennyi költséget jelentene?mahlzeit írta: Ha mar a bankolas szoba kerult! Voltunk par napot egy masik orszagban:), EFTA orszag nincs messze. A DB minden egyes tranzakcioert bechargolt 1,5EUR-t. Egy olyan orszagban voltam, ahol gyakorlatilag nincs kp forgalom, a legutolso ragogumit is kartyara veszik. Tranzakcios koltseg kozelit a 80EUR-hoz. Ezen kivul ha kered, ha nem a tranzakcios listat kikuldik postan, persze ugy, hogy minden egyes tranzakcio 1db A4-es lap. A4 es vastag boritekot hozott a postas. Ezek a plusz koltsegek, burkoltan szepen el vannak dugva a lapon, en ki se szurtam elsore.
Tehat nem eleg, hogy itt a bankok elinflaljak a penzed, nem kerheto e-szamla kivonat es a rejtett koltsegekkel ugy megszivatnak, hogy lehet korbe-korbe pislogni. A magyar banki rendszerek ehhez a f..shoz kepest ami itt van a nemeteknel, egy alom.
Magyarországon kaptam viszont olyan értesítőt, 150 forintos postaköltséggel,
amiben közölték velem, hogy 15 Ft (tizenöt!) túlfizretésem van és ezt visszautalják....
Természetesen egyszerűbb lenne, a következő elszámolásnál beszámítani, na de,
ehez kellene tudni kivonni és összeadni.....
DCT