Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20561 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

A következő ha helyzet! Nézzük meg a befizetési rendszert! Mo. kb egy 50 éves sárga csekkes, cetlis rendszer van, amihez a lakosság foggal körömmel ragaszkodik. (Tradició vagy hülyeség, nem tudom?!) Minden alkalommal bekullognak a póstára, és befizetik amit kell. Hivatalokban szintén az 50 éevs "okmánybélyeges" dedós rendszer van, ahelyett, hogy helyben levő (már idestova szintén 30-40 éves) befizetési terminálon fizetnék be a szükséges dijakat! (Telefon vezeték van, tehát nem lenne gond!)
Kérdezem én a nagy szakembereket, hogy ezekben a dolgokban mi az úristen a termelékeny?

Mondom tovább: ha itt bemegyek a "Sparkesse" bankba, aminek szinte mindenhol van kirendeltsége (!), ha 10 percet várok akkor sokan voltak! Ha bemegyek az OTP-be otthon akkor jó ha viszek magammal élelmet..... "kérem a 123-as számú ügyefelet fáradjon a 12-es ablakhoz"... hangzik, s az órás várakozás után kiderül, hogy nem a lakkozott körmű asztala.... vagy horzslása sincs arról amiről kérdezem!
Kérdezem én, a nagy szakikat, mi és hol ebben a termelékenység??

Müszakit, rendszámot, s egyéb hasonló dolgot el lehet intézni egy óra alatt. Nekem utoljára 45 perc volt összesen (Itt a BRD-ben)! Otthon mennyi ideig tart, protekció és baksis nélkül?
Hol ebben a termelékenység?

S itt most bankról és póstáról beszéltem. Meg sem merem említeni és részletezni
a hivatalokat, mert akkor valószínű, hogy a vérnyomásom felmegy 180-ra.... és
elkezdek "pumpálni" mint egy cserebogár!

A csúcs: nem egy településen még mindig a póstás viszi
ki a nyugdijakat és támogatásokat, KP., mert az adott
személyeknek nincs számlája. Ez középkor! Csoda, hogy
van telefon, és nem füstjelekkel és dobbal kommunikálnak!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #20563 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta: A csúcs: nem egy településen még mindig a póstás viszi
ki a nyugdijakat és támogatásokat, KP., mert az adott
személyeknek nincs számlája. Ez középkor! Csoda, hogy
van telefon, és nem füstjelekkel és dobbal kommunikálnak!

Várj! A nyugdíjasnak azt hiszem már kötelező de amitől én spec. falramásztam, hogy olyan arcok akik online szolgáltatnak nem rendelkeznek (ingyenes, 2 perc alatt regisztrálható) paypal számlával, na ez a középkor. Még meg is írja nekem, hogy a készpénzen kívűl mást nem fogad el. Eszembe is jutott, hogy milyen nyitott a magyar. :laugh:
Amúgy ahol van online fizetés az is egy óriás fos általában. Ha már azt írják, hogy az OTP rendszerén keresztül akkor én sok jóra nem számítok külföldön kibocsájtott kártyákkal.
Reménytelenek. :angry:

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20564 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Tudod Gergö, erröl nekem is megvan a velemenyem, irom is mindig. Hogy miert megy el diplomaval segedmunkara? Mert egy diplomasnak kell annyi esze legyen, hogy megtanulja a nyelvet amennyire kell. Es föleg olyan diplomakkal is, ami itt hianycikk. Tudod, ha hianyszakmaval segedmunkat keres, akkor az azert minösiti. Nem tudjuk, otthon milyen munkat vegzett - mert csak azt tudjuk mindenkiröl amit itt leir - es milyen minösegben. Az hogy szerzett valamikor egy papirt, de esetleg azota sem gyakorolta, az semmit nem jelent....szerintem. Ha valoban vannak kepessegei, akkor tud talalni megfelelö munkat a segedmunkan kivül is. Ha meg csak arra alkalmas, akkor az a diploma mintha nem is lenne....ez megint csak az en velemenyerm.
A "barmit elvallalok keves penzert" cimü dologrol meg mar leirtam a tapasztalatomat.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 5 hónapja #20565 Írta: DECOTEXT

Gergoo írta: Várj! A nyugdíjasnak azt hiszem már kötelező ...
Amúgy ahol van online fizetés az is egy óriás fos általában. Ha már azt írják, hogy az OTP rendszerén keresztül akkor én sok jóra nem számítok külföldön kibocsájtott kártyákkal.
Reménytelenek.

Hát persze, hogy nem kötelező, de akkor nem rabolnák ki a póstást. Falun nincs bank, de járnak piacra, s a városban. Akkor bárki leemelhetné a szükségeset....Sokkal biztonságosabb lenne, mint a táskás póstás százezrei....
**
Nálam a magyar ERSTE bevállt. Már sok éve online banking van, és jól működik innen kintről is. Minden tranzakciónál vagy már a "login"-nél is, sms jön a német telefonomra az új koddal. Igaz, egyet még nem értettek meg, a SEPA - EU utalás lényegét. Hiába adom meg az adatokat, levonnának 2000 ft-ot, (ugye keres az euró váltáson és még levon 2000 ft-ot mert odaadtam használatra a pénzem), pedig elvileg így dijtalannak kéne lennie! Nos, ezért így nem utalunk. Visszük, maguk váltjuk joban, és berkjuk ami kell forintban....

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 5 hónapja #20566 Írta: DECOTEXT

Eva10 írta: A "barmit elvallalok keves penzert" cimü dologrol meg mar leirtam a tapasztalatomat.

Az ilyen nem is érdemel mást, s alapból túl van fizetve, akár mit is csinál! Már én is leírtam, egyszer, hogy szégyen gyalázat, ha valaki az adófizetők pénzén főiskolára vagy egyetemre jár, diplomázik, s utána nem a szakmájában dolozik! Az ilyen minek tanul, és főleg, miért olyat, ami sehol nem kell??
:whistle:

Egyébként van itt is ismerősöm, aki "tengeri biológus" (Mehresbiologe) és Hannoverben él.... Hát persze, hogy munkanélküli, de nem akar északra menni. Gondolom most várja a tektonikus mozgásokat, hogy majd előbb utóbb talán Hannovernek is lesz tengeri kikőtője.....
Igaz itt volt tandija, nem is kevés + sok BAFÖG-öt is felvett, amit hamarosan el kellene kezdenie vissza fizetni.... Nos, ha az ilyen nem akar, ne akarjon a saját pénze ment rá, de Mo.-on ez disznóság!
:unsure:

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #20568 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta:

Szilvi írta: Nem szeretnék vitába szállni, de én azt gondolom, a felmérésed nem reprezentatív ( miket tudok ;) ), lévén akik "önerőből" mentek ki, azaz nem az iránynemetorszag.com-on keresztül találtak munkát, de adott esetben az oldalon szereplő információk birtokában, azokról nem tudunk semmit. Gyanítom azok erősen javítanák a statisztikádat ;)

Szó nincs felmérésről. Tapasztalat. A reprezentatívságról pedig annyit, hogy oldalunkat elkerülni sem lehet ha németországi munkát keres valaki és ne haragudj de nem látom ennek az "önerős" különbségnek sem a lényegét. Gyanítom nem javítanák a statisztikát, az arányok hasonlóak lennének.
Az a vicces, hogy sok esetben vállalkozók is voltak köztük de minimum valamilyen csoportvezető (x ember munkáját koordináltam ez pl. minimum minden második önéletrajzban benne van) és társai de ez lényegtelen is ha arra gondolok, hogy kijutás elött mindnek nagy szája volt a "bármilyen munkát elvállalok" felkiáltással akkor nincs is jelentősége, hogy olyan emberekről (is) van szó akik tovább látnak az orruknál.
Számomra tény: fél óra kajaidőt kivéve az emberek nagy része képtelen Németországban a napi effektív 7-8 órát végig dolgozni, néhány napon, héten, hónapon belül feladják. :ohmy:
Mi mással magyarázod ezt mint, hogy más a munkamorál? Ennyi :P

Önerős: saját maga keresett kint melót. Róluk nem tudunk semmit, noha amint írtad, és amint én is tapasztaltam, nem lehet az oldalt megkerülni. Olyanokra, akik itt is "jelen vannak" a fórumokat olvasó feleségeik/férjeik révén, de nem innen "van" adott esetben a melóhelyük. Tanácsért, információért felkeresik az oldalt, az itt olvasott dolgokat felhasználják, de nem részei annak a tapasztalatodnak melyet kifejtettél. Tényleg nem akarok vitatkozni, Neked van visszajelzésed, nekem nincs, ugyanakkor azt gondolom, Róluk nem tudunk semmit, és én rájuk gondolva írtam azt, amit.