Németország vagy Magyarország?
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Kedves Éva,Eva10 írta: Azt gondolom, igazad van. Ez a fizetes egy vicc. Mint ahogy az en 3300 FT-os fizetesem is az volt. 25 evet dolgoztam a magyar egeszsegügyben, sokszorosan ledolgoztam a kepzesem dijat. En inkabb azt gondolom, ha lehet, mindenkinek a kepzettsegenek megfelelö munkat kellene vallalni. Nem megy mindig azonnal,de elmenni takaritani mernökkent.....en sosem javasoltam.
Föleg mivel mernököket keresnek, mint ahogy eü dolgozokat is.
szia:
Eva
alapvetően egyetértek azzal, hogy mindenki képességeinek, végzettségének megfelelő munkát végezzen. De nem mindenkinek van erre lehetősége. Nekem az egyik diplomám agrármérnök. Ugye te sem gondolod, hogy ezzel lenne lehetőségem itt elhelyezkedni. A számviteli végzettségem sem ér sokat itt, mert ahhoz már nem vagyok elég fiatal, hogy átképezzem magam az ittenire, és még esélyem is legyen a felvételre (58 betöltve). És ha belegondolsz, hogy az én korosztályom, már milyen nehezen kap odahaza bármilyen munkát... Tehát marad a kiutazás, itt pedig azt dolgozik az ember, ami adódik. Nem, nem adtam még fel, mert szörnyen érzem magam, hogy elpocsékolom a képességeimet, de már kivárom az egy évet, utána kicsit bátrabban fogok változtatni.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Természetesen van mindenhol ilyen. Erröl nem is volt senkinek kétsége! A legnagyobb probléma Mo.-on az, hogy a munkavállaló ellenségnek tekinti a mukaadót! Lojalitás nulla. A másik a termelékenység. Saját szemmemel láttam, hogy 5-en ástak ki egy 50 méteres árkot (80 cm mély) egy hét alatt. Nem volt kemény talaj. Én ezt egy nap alatt megcsinálom úgy hogy közben ebédelek is. Tudod az arató esete: kaszál és dolgozik mint az állat. Belerokkan a munkába, mert "a magyar tud dolgozni" ha akar.... én meg odamegyek egy kombájnnal és 2 nap alatt megcsinálom azt, amit a kaszáló egy hónapig tapogatott!!!! A jelszó: TERMELÉKENYSÉG! Nézd meg a másik topikban a fotókat amit beraktam! Én is lógok a melóban (pl a neten itt, most is) de a munkám kész!!!Emilio33 írta: Naplopók mindenhol vannak, de alapvetően a magyar ember tud keményen melózni, és szerintem kenterbe ver sok nemzetet. Persze vannak ellenpéldák, ha érvelni akarunk valami mellett akkor lehet fényképeket mutogatni. Én azt gondolom, hogy aki otthon szorgalmasan, keményen dolgozott, az itt is simán megállja a helyét, nem kell félni, és nem kell bedőlni annak a szövegnek, hogy itt valami más folyik munka címén.
DCT
- Eva10
- Látogató
- Eva10
- Látogató
szia:
Eva
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Persze, nyilván. Én csak abból a több száz emberből indultam ki akli partnerünkön keresztül jutott ki munkaerőközvetítő céghez és eljött önnan rövid időn belül, mondván, hogy nem bírták, kiverődott a só a nadrágszíján stb. Ezek után engem nem lehet meggyőzni sem fotóval, sem dumával.Eva10 írta: Gergö, en sem latom ugy, hogy a magyarhoz kepest laza a munkamoral. Inkabb erösebb. Bar itt is vannak, akik nem akarnak dolgozni, mint mindenütt.