Németország vagy Magyarország?
- Eva10
- Látogató
De teljesen igazad van abban, hogy sok munka, kitartas szükseges nemcsak az itteni munkahoz, hanem mindenütt a munkahoz, az elethez. Ki ezert, ki azert jön ki. En peldaul a jövöt nem lattam otthon. Jol ment a praxisom, ha othon vagyok, meg mindig naponbta többször csöng a telefonom, higy idöpontot kernek, pedig 3 eve nem dolgozom otthon.
De nem lattam a jövöt, es ez itt biztosabb. De csak sok munkaval, kitartassal.
Es nagyon tisztellek, hogy tudtal valtani, es most innen tudod szemlelni az otthoni eletet. Nem ertek egyet mindennel, amit Magyarorszagrol mondasz, de a te tapasztalatod nyilvan nem ugyanaz,mint az enyem. De az bizony igaz, hogy aki keres, az talal munkat ,mindenütt a vilagon. Pelda erre az a szomszedasszony, akiröl irtam mar. 55 ev felett lett munkanelküli, lenyegeben kepzettseg nelkül, de felszolgalokent dolgozott mar több helyen, es igen jo, megbizhato munkaerö volt. Kitartoan keresett munkat, es talalt is olyan helyet, amit aztan nyugdijig megtartott, es megbecsültek. De ö is tisztessegesen es sokat dolgozott. Ja, ez Magyarorszagon volt, es a hölgy azt hiszem 2 eve ment nyugdijba.
De tudod, a valtas nagyon nehez, nem mindenki kepes ra. Csak akkor nem a körülmenyeket kell okolni, hanem tudni kell, hogy mi nem vagyunk ra kepesek - es azt hiszem, ezt mondod te is mindig.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Tekintve, hogy több külföldön elő magyar állampolgár saját tulajdonban lévő külföldi rendszámú autót használ, számukra, hogyha van magyarországi címük a nyilvántartásban, kizárólag a végleges külföldi letelepedés jelenthet megoldást.
Az eredeti témához kapcsolódóan, hogy legyen kedve egy olyan országban élni az embernek, ahol a kormány megteheti és meg is teszi, hogy ilyen törvényt hoz?
A mindenféle jog szerint (csak a magyar a kivétel) jogosan hasznátl, saját autómat csak akkor használhatom a hazámban, ha véglegesen kölföldön telepedek le?
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ez is az ügyeskedőknek köszönhető elsősorban nem pedig a kormánynak! Rossz helyen kapirgálsz.peteratde írta: Az eredeti témához kapcsolódóan, hogy legyen kedve egy olyan országban élni az embernek, ahol a kormány megteheti és meg is teszi, hogy ilyen törvényt hoz?
A mindenféle jog szerint (csak a magyar a kivétel) jogosan hasznátl, saját autómat csak akkor használhatom a hazámban, ha véglegesen kölföldön telepedek le?
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Nézzétek már meg légyszi az okozati tényezőket is. Mi miért alakult ki és ki miért kényszerül a másik szívatására?
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Mire számított aki szlovákosított amikor már önkormányzati újságokban is cikkeztek a dologról?
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Gergoo írta: Jó. Nézzük meg. Azért mert éves szinten lehetett pár forintot spórolni? Vagy esetleg azért mert a szomszédnak meg Pistikének és Józsikának is szlovák rendszáma van? Esetleg azért mert az a menő, hogy amerikai rendszámmal nyomulok? Na, miért alakult ez ki?
Mire számított aki szlovákosított amikor már önkormányzati újságokban is cikkeztek a dologról?
Bocs Gergő!
Most Én alkalmatlan leszek a vitára, mert a jövő hónapban 3 vizsgám lesz...csak azért jövök néha mert nem bírom nélkületek
Dióhéjban: Ha nem lett volna az a népnyúzó sehol a világon másutt ekkora nevetséges mérteket nem öltő "regisztrációs adó", akkor talán nem alakul így. De ide tehetnénk DECO mondatát amiben a magyarországi villogási kényszer is benne van. Benne van az is hogy a lakosság azt látja, hogy aki politikus az tolvaj. Ha Ők lophatnak akkor a lakosság miért ne csalna? A kormányt meg ugye politikusok alkotják, alkották és sajnos fogják is.
Mondjuk abban max igazatok van, hogy akik ezt az adóelkerülési formát választották azok....hát 99%-ban a népesség szégyenei.
Nem kérek olyan hozzászólást, hogy"azért szar nekünk itthon mert mindenki csal" mert egyrészt nem igaz, másrészt meg a rendszer hagyta azért, hogy a háttérben hatalmas pénzeket nyúljanak le. Persze ezek a csalások is milliárdos tételek, de a háttérben, hát barátom ott pancsolnak a pénzben! Így legalább ha valaki lázong, hogy trágya minden ráböknek egy ilyen szlovák rendszámosra és jelzik, hogy hülye vagy lám a szlovák rendszámosnak mennyire megy......ragozzam még? (de jelzem ezt német gondolkodásmóddal nem!!! lehet megérteni. Sajnos tisztában vagyok vele és mióta itt vagyok egyre inkább ez a véleményem)
üdv KFZ
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "