Kelet- vagy Nyugat Németország?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Azt kritizalni, hogy hogy beszel egy echte nemet nemetul egy nem nativen nemetet beszelonek, az enyhen szolva nekem vicces. Foleg Nemetorszagban ahol kismillio dialektus van. Itt NRW jonnek olyan emberek a Holland hatar mellol, hogy azt nem tudtam megkulonboztetni, hogy most epp hollandul v. nemetul beszel. Ettol az meg az o nyelve en csak tanulom, nem szulettem ebbe a "nyelvbe."
Nalunk az irodaban van 2 "fo" szoba. Az egyikben nehany kulfoldi (en is), Ruhr videk, Holland hatar mellol meg vhol NRW delrol vannak kollegak. MAsik szoba K-Nemeto., Hannover es NRW-s arcok ulnek. A kelet nemet kollega az esz, a mindentudo az irodaban es abban az irodaban allandoan csend munka ezerrel van. A mienkben meg a hangoskodas, rohoges es pletykalkodas. Rosszabb mint Mo.! A pletykalkodas..
En ezzel az egesszel csak az altalanositas ellen erveltem. Eleg nehez lenne elhinni, hogy kb. 20mio ember mind hulye:) "Eszlenyek" minden kulturaban vannak..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nézd! A nejem egy terevező cégnél dolgozik és meg egy "Mediengestalltung" atmoszférában töltöm a napomat! Nekünk tele a csukánk ha valaki extrém hangos és ráadásul majdnem, hogy érthetetlen a gagyogása! Elvileg csedes zene szól egy kisebb rádióból, de gyakorlatilag mindenki MP3 lejátszóval ücsörög egy fülhallgatóval..... Itt nem külföldi (holland, magyar vagy francia) akcentusról beszélek hanem mély sachseni torokhangú kaffogásról!mahlzeit írta: ... Azt kritizalni, hogy hogy beszel egy echte nemet nemetul egy nem nativen nemetet beszelonek, az enyhen szolva nekem vicces. Foleg Nemetorszagban ahol kismillio dialektus van. Itt NRW jonnek olyan emberek a Holland hatar mellol, hogy azt nem tudtam megkulonboztetni, hogy most epp hollandul v. nemetul beszel. Ettol az meg az o nyelve en csak tanulom, nem szulettem ebbe a "nyelvbe."...
S mondom, lehet, hogy nem tehet róla, vagy nem akarja javitani a beszét, az magánügy. Beszélej ahogy akar! Viszont ha bömböl egész nap és rászólsz akkor még neki áll fejebb! Fura tőled ez a szimpátia ilyen irányban, mert én nem csak a beszédről beszéltem, hanem a több éves forkálódásról is! (A szakmai értelmüket a nejem cégénél nem tudom megitélni, (a nejem szerint nem rosszak), de nálunk a cégnél még ez sem a csúcs! Akkor mi az úristenre vannak annyira oda??)
PS: én szebben beszélek németül mint ők, s ezt a helyi lakosok s
kolegák mondják, nem én állítottam! Most akkor, hogyan tovább?
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Teljesen mindegy te vagy mas milyen jol beszel nemetul. Az akcentus, tajszolas egy helyi kultura resze amibe beleno az ember. Buszkek is ra. A gyokereik ha ugy tetszik. Inkabb ugy tegyuk fel a kerdest, hogy te, hogy reagalnal egy Mo.-on tobb mint 20 eve elo kulfoldi nemzetisegu, de magyarul kozel tokeletesen beszelo ember kritikajara. Ha mondjuk megemlitene, hogy olyan kaffogo akcentusod van:) Ezert irtam, hogy vicces a kritika. Mert forditott esetben en meglehetosen idegesen reagalnek.
A tobbi lehet felreertheto volt. Nalunk az irodaban az NRW-s nemet kollegak ordibalnak, nevetgelnek. Es ok pletykalnak allandoan. Rosszabbak mint a nok:) (Bar egy dolog biztos, ezekkel az allando kritikakkal, piszkalodassal magukat szorakoztatjak. A munka rovasara nem szokott menni) Mindamellett zavaro es ok Ny-nemetek. Raadasul nehanyuknak nagyon eros holland hatar menti akcentusa van. MIndamellett nagyon is buszkek erre a kiejtesre! Szerintem ezek a dolgok emberfuggok..
- Eva10
- Látogató
Egyetertek, szerintem is emberfüggö. En nem vettem eszre lenyeges különbseget a keleten es nyugaton elök között. Bar nyugaton ritkabban vagyok. De ahogy irtam, itt Eisenachban semmi olyasmit nem vettem eszre, amit Decotext ir.
De: ma a lanyomnak volt egy iskolai programja.Többek között arrol szolt, hogy egy tanu elmondta, mi volt a jo az egyesites elött, es mi rossz. Egy jött keletröl, egy nyugatrol. A nyugati azt mondta, semmi nem volt rossz, a keleti azt, semmi nem volt jo.
Ha megis van különbseg a nyugatiak es a keletiek között, talan ez ad nemi magyarazatot erre.
A lanyom, aki Baden-Württemberben el, több dolgot mashogy ejt, mint mi itt Thüringiaban. Ennyit az akcentusrol.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1398458/Ausl%C3%A4nderbeauftragter+verl%C3%A4sst+Schwedt#/beitrag/video/1398458/Auslaenderbeauftragter-verlaesst-Schwedt
Nézzétek végig, és okuljatok!
MÉG: info az egész keleti részről. Részemről lezártam a témát.
INFO
DCT
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
ilyen videó tömegével van mindkét oldalról. Ez nem "keleti" jelenség, hanem általános. Ugyanezt tette az akkori bajor Ministerpresident, günter Beckstein is !!!! Leállíttata a nyomozást!!!
Ez nem érv a kelet mocskolására. Ez az egész országban egy "trend". Sajnos.