Autóvásárlás Németországban

Több
12 éve 4 hónapja #21708 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Szia bayer.

En csak a fentartassal kapcsolatba tudok hozzaszolni, mert nekem is ilyen motoru Opel-em van: a biztositas elso evben nekem 880Euro/ev(mert 80%-ot adott a biztosito), az ado az 346Euro/ev.
Nem keves, de nekem megeri.
Jo utazast vele.

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bayer

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21710 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Az oreg Ford is azt mondta: Legjobb auto az uj auto!
Persze nekem meg nem volt...

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 4 hónapja #21720 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Biztos ismeritek:
"mit Ford fort, und mit Zug zurück" :lol:

Több
12 éve 4 hónapja #21723 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Maya írta: Biztos ismeritek:
"mit Ford fort, und mit Zug zurück" :lol:

Hiszen az F az F-el a Z meg a Z-vel stimmel :laugh:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 4 hónapja #21724 Írta: forsterh
forsterh válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

Szervusz!
Semmi gondom a véleményeddel, mivel én is csak az egyéves kint tartózkodásom tapasztalatit tettem itt közkinccsé. Ez alatt az idő alatt pedig két autót vettem és egyet eladtam. Nos ezekből a tapasztalatokból szerzett ismereteimből épült fel a hozzászólásom tartalma. Bár tagja vagyok a Német Autóklubnak ( ADAC ) de sohasem olvastam az általad említett cikkek forrásanyagát. Amit leírtam az saját tapasztalatom itt, ahol élek Bayernben.
Természetesen nagy ez az ország (Németország) és sajátos helyzetéből fakadóan láthatja ezt más akár másként is. Lelke rajta. Mindenesetre csak vesézd ki az írásomat, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy más hazánkból kivándorolt magyar állampolgár számára hogyan lehet ez más, mint amit én leírtam. Vagy tele vagy lével, ezért neked minden jó ahová a lábad beteszed vagy ahelyett, hogy építenéd ennek a Fórumnak a használhatóságát, jó magyar szokás szerint a békétlenséget gerjeszted. Ez utóbbira nem vagyok vevő, de józan tapasztalataidat, melyet ebben a témában szereztél én is érdeklődéssel olvasnám.
Egyébként pedig elcsodálkoznál ha tudnád, hogy én itt kint mivel foglalkozom, közel sem áll az eredeti szakmai végzettségemhez, ez azonban nem korlátoz engemet abban, hogy aktuális kérdésekben a véleményemet elmondjam. Ez egy fórum tagjaként mindenkinek alapvető emberi joga. Nagyon kérlek, hogy ne fikázd itt mások hozzászólásait, amennyiben építő jellegű javaslataid hiányában mással nem tudsz előrukkolni, mert ismerek egy országot, ahol ez össznépi játék és ezért is jöttem el onnan.
Nos igyekeztem én is "úriember" módjára megnyilatkozni, bár hidd el, hogy nekem sem tetszik minden amit ebben a Fórumban olvasok, de az mások véleménye és én sohasem kényszerítek senkit sem, hogy az én saját véleményemmel megegyező álláspontja legyen az aktuális kérdésekben. Mindenkinél remélhetőleg magánál az ész, hogy eldönthesse, hogy az itt közölt hozzászólások melyike a reális és melyeket lehet az elolvasásuk után azonnal elfelejteni.
Ich wünsche Dir einen schönen Tag!

Das Leben ist schön, wenn du es leben kannst!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nagytotya, DECOTEXT

Több
12 éve 4 hónapja #21746 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Autóvásárlás Németországban

forsterh írta: Szervusz!
Semmi gondom a véleményeddel, mivel én is csak az egyéves kint tartózkodásom tapasztalatit tettem itt közkinccsé. Ez alatt az idő alatt pedig két autót vettem és egyet eladtam. Nos ezekből a tapasztalatokból szerzett ismereteimből épült fel a hozzászólásom tartalma. Bár tagja vagyok a Német Autóklubnak ( ADAC ) de sohasem olvastam az általad említett cikkek forrásanyagát. Amit leírtam az saját tapasztalatom itt, ahol élek Bayernben.
Természetesen nagy ez az ország (Németország) és sajátos helyzetéből fakadóan láthatja ezt más akár másként is. Lelke rajta. Mindenesetre csak vesézd ki az írásomat, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy más hazánkból kivándorolt magyar állampolgár számára hogyan lehet ez más, mint amit én leírtam. Vagy tele vagy lével, ezért neked minden jó ahová a lábad beteszed vagy ahelyett, hogy építenéd ennek a Fórumnak a használhatóságát, jó magyar szokás szerint a békétlenséget gerjeszted. Ez utóbbira nem vagyok vevő, de józan tapasztalataidat, melyet ebben a témában szereztél én is érdeklődéssel olvasnám.
Egyébként pedig elcsodálkoznál ha tudnád, hogy én itt kint mivel foglalkozom, közel sem áll az eredeti szakmai végzettségemhez, ez azonban nem korlátoz engemet abban, hogy aktuális kérdésekben a véleményemet elmondjam. Ez egy fórum tagjaként mindenkinek alapvető emberi joga. Nagyon kérlek, hogy ne fikázd itt mások hozzászólásait, amennyiben építő jellegű javaslataid hiányában mással nem tudsz előrukkolni, mert ismerek egy országot, ahol ez össznépi játék és ezért is jöttem el onnan.
Nos igyekeztem én is "úriember" módjára megnyilatkozni, bár hidd el, hogy nekem sem tetszik minden amit ebben a Fórumban olvasok, de az mások véleménye és én sohasem kényszerítek senkit sem, hogy az én saját véleményemmel megegyező álláspontja legyen az aktuális kérdésekben. Mindenkinél remélhetőleg magánál az ész, hogy eldönthesse, hogy az itt közölt hozzászólások melyike a reális és melyeket lehet az elolvasásuk után azonnal elfelejteni.
Ich wünsche Dir einen schönen Tag!

Annyira tudtam......a fenének kell nekem a jóllakott napközis klubban az örsvezetőt megdobálnom krétával? :sick:
Na akkor szervusz....kivesézem ezt az irományodat is és bár baromi sok idő lesz, a másikat is, lépésről lépésre...jó?

1, nem igazán emlékszem, hogy az ominózus írásodban megemlítetted e azt a tényt miszerint 1 éve vagy kint és 2 azaz két darab jármű adás-vétele van a hátad mögött. Enyhén szólva is zöldfülű vagy.
2, mi a fene köze van az ADAC tagságnak az általam említett írott és internetes sajtóorgánumokhoz???? 2 azaz kettő darab bogrács adás-vétele után még senki sem lesz vendéglátóipari szakértő...igaz? Nem emlékszem, hogy a lakóhelyed régióját említetted a beírásodban, ezért igen félrevezető voltál, hisz ahány régió annyi változat. Ez tényleg nem Magyarország....
3, persze, ki foglak vesézni, ha már követeled, de....nézd már meg a kis házikót a nevem mellett. Még nem vándoroltam ki. Viszont kb 130 db német autót hoztam kis hazánkba, így a helyzet 2 aránylik a 130 hoz ;)
4, hohooo...most jön a kedvencem: ...."Vagy tele vagy lével, ezért neked minden jó ahová a lábad beteszed vagy ahelyett, hogy építenéd ennek a Fórumnak a használhatóságát, jó magyar szokás szerint a békétlenséget gerjeszted."
Na, ha tipikus magyar szokásról beszélünk: -mi a fene közöd van az anyagi helyzetemhez? A németeknél ezt meg se próbáld, mert páros lábbal hazaküldenek! Én építem a fórumot, hisz a téveszméket próbálom helyrehozni a szóláskényszerrel rendelkezőknél. Amihez nem értek bele sem szólok...ezt itt igen sokan tudják bizonyítani. Így Te se tedd!
5, Nem érdekel mivel foglalkozol. A kitelepültek jelentős része nem a szakmájában dolgozik...ez gondolom érthető. Jogod van hozzászólni! Ez egy nyílt, bárki által látogatható fórum, ami segíteni szeretne a kivágyakozóknak és kapcsolatot jelent a a kint lévők és a hazaiak közt.
Ismét egy kedvenc: "Nagyon kérlek, hogy ne fikázd itt mások hozzászólásait, amennyiben építő jellegű javaslataid hiányában mással nem tudsz előrukkolni, mert ismerek egy országot, ahol ez össznépi játék és ezért is jöttem el onnan."
Ha már nem értesz meg akkor egy kis neoliberális "nem értelek meg ezért megpróbállak nevetségessé tenni" játékot játszol? Nem "fikáztam" csak nem bírom a dezinformációt!!!!
Ha ezért költöztél, sivár lehetett az életed eddig.
6, ismét csak ismétlem magam. Kérlek, ha "építő jellegű" beírásod van ami szerinted mindenki számára segíthet, az elején közöld, hogy 1 éve élsz ott és van némi tapasztalatod amit leírsz, de az csak tájékoztató jellegű, hisz semmi közöd a szakmaisághoz. Ha professzor vagy a témában akkor az más... A fene se kényszerít senkit se a saját véleményére. De már bocs, az írásod több mint félrevezető, tele közhelyekkel és az autós média "okosságaival" ;)

Végezetül egy közhely: "minden férfi azt hiszi magáról, hogy ért az autókhoz, a focihoz és a nőkhöz"
Én ebből talán kettőt vállalok ;)

(tök jó ez a sorszámozás... :woohoo: ...DECO-tól tanultam ;) )

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "