Autóvásárlás Németországban
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
forsterh írta:
1. WOW. Te aztán magyar vagy onnan a nagy székesfővárosból...
Na tudálékos, kákán is csomót kereső, okító nagymesterem.... nem megyek messzire... Olvastad már azt a Petőfi Sándor verset, hogy " Egy gondolat bánt engemet..."
Ha nem akkor nagyon gyorsan pótold, mielőtt saját magad gyönyörűségére új magyar nyelvi reformációkat vezetsz itt be mindenki derültségére....
Ez ugye az újabb fogáskeresés kategóriája volt, ami nagyon nem jött be a számodra....
Mivel "durva voltam" így moderálás után még is kis reagálás:
Igen , halottam, olvastam és még részben felmondani is tudom az idézett költeményt.
Az 1800-as évek elején-közepén íródott...azóta párszor reformálták nyelvünket, de akkor is ott a költői szabadság.... később íródott költeményekben is előfordul. Az egyiket 2002-ben fejezték be.
Sem az engemet, éngemet, imígyen...usw nem nyelvhelyes jelenleg. Ha költő vagy használd!
Leb wohl!
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 16
- laolaj
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
EU tagállamból való autóváráslás (pl. olasz, holland, francia...) bejegyzés folyamatáról van valakinek elképzelése?
Gondolom elsőnek is, hogy TÜV, ez tiszta.
Bár a papírok mondjuk csak olaszok mint ahogy a forgalmi is, így már egy kicsit más a helyzet.
Ötlet?
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
laolaj írta: Kérdésem lenne.
EU tagállamból való autóváráslás (pl. olasz, holland, francia...) bejegyzés folyamatáról van valakinek elképzelése?
Gondolom elsőnek is, hogy TÜV, ez tiszta.
Bár a papírok mondjuk csak olaszok mint ahogy a forgalmi is, így már egy kicsit más a helyzet.
Ötlet?
Hivatalos forrásból:
Importieren von EU Gebrauchtwagen:
Ausländische Fahrzeugpapiere
Eventuell EWG-Übereinstimmungs-Bescheinigung im Original, ansonsten: Vollabnahme nach § 21 StVZO durch den TÜV und Prüfbescheinigung über die Abgasuntersuchung
Bei Fahrzeugen, die älter als drei Jahre sind: Nachweis über eine Haupt- und Abgasuntersuchung
Unbedenklichkeitsbescheinigung des Kraftfahrt-Bundesamtes (KBA) (Gültigkeit max. 1 Monat; die Unbedenklichkeitsbescheinigung des KBA stellt fest, ob für das Fahrzeug bereits ein deutscher Fahrzeugbrief erstellt wurde. Vordrucke zur Anforderung einer Unbedenklichkeitsbescheinigung (Auskunft aus dem zentralen Fahrzeugregister) und weitere Informationen unter www.kba.de)
Nachweis der Verfügungsberechtigung
Kaufvertrag / Originalrechnung
Bei Fahrzeugimport aus Italien: Bescheinigung über das Baujahr des Fahrzeuges (erhältlich beim Hersteller des Fahrzeuges oder bei dessen Generalimporteur in Deutschland)
Ausgefüllte Versicherungsbestätigung
Personalausweis oder Reisepass des zukünftigen Halters
Vollmacht und Personalausweis oder Reisepass (mit Meldebestätigung des Einwohnermeldeamtes) der zu vertretenden Person sowie des Bevollmächtigten
Bei Firmenfahrzeugen: Handelsregisterauszug oder Gewerbeanmeldung
Bei Minderjährigen: Schriftliche Einverständniserklärung beider Eltern oder des Vormundes, Ausweisdokumente des Minderjährigen und der Eltern bzw. des Vormundes
Die ausländischen Fahrzeugpapiere werden eingezogen.
Wenn das Fahrzeug nicht älter als 6 Monate ist oder nicht mehr als 6.000 km zurückgelegt hat, muss bei der Zulassung eine Erklärung für Umsatzsteuerzwecke abgegeben werden, die von der Zulassungsstelle zur Festsetzung der Umsatzsteuer an das zuständige Finanzamt weitergegeben wird. Nach § 18 Absatz 5a Satz 4 in Verbindung mit § 15 Absatz 1 Nummer 7 Umsatzsteuergesetz sind Sie verpflichtet, innerhalb von 10 Tagen nach dem Erwerb gegenüber dem zuständigen Finanzamt die „Umsatzsteuererklärung für die Fahrzeugeinzelbesteuerung“ (Vordruck USt 1 abzugeben und die Steuer zu entrichten.
"Színház az egész világ"
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
bayer írta: A marakodás közben nem tudna esetleg válaszolni a kérdésemre....? Életemben összesen ha 5-6 autóm volt, nincs ekkora tapasztalatom, mint itt sokaknak
Ezt a dolgot itt már kibeszéltük régebben. Ha nagyon a szívedhez nőtt akkor amit Laolaj-nak az előbb írtam, talán segít (hisz ez is EU import lesz) . Bár néhányunk véleménye a magyar eladás és kinti vétel volt...de ha új korától a tiéd akkor értem a ragaszkodást
"Színház az egész világ"
- laolaj
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
Adott egy ilyen: Das
Ami osztrák, és ezt kellene németesíteni.
Ahogy az általad csatolt olvasmány hámoztam a borzasztó nagy tudásommal.
Ahogy sejtettem, kell TÜV, biztosítás és ezt kell bejelenteni érvényes eredeti iratok igazolásával.
Kéretik esetlegesen kihagyott információkat közzétennie.