Devizahitelesek
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ne haragudj, hogy kötekedem, de ez így nem korrekt! Akik annak idején belevágtak meggondolatlanul a deviza hitelekbe, azoknak a szerződésében benne volt, hogy "a bank fenntartja a jogot a piac és árfolyam függő dinamikus kamatok felszámolására". Ezt én saját szememmel olvastam egy ilyen szerődésben, amit a szomszéd vett fel Mo.-on schweizi frankban! Így tehát:Aniko79 írta: Igazából azért szántuk már rá magunkat, mert már a dupláját fizetjük itthon a hitelnek, amit anno felvettük és már egyre jobban csúszunk le a lejtőn,mert nem bírjuk.
1 Mindenki tudta, hogy ez mivel járhat!
2 Az romló (most erős) forint miatt az árfolyam következtében emelkedett folyamatosan
a törleszés abszolult értéke (számszerüleg) de nem reálértékben, mert a forintért is
sokkal kevesebett kaptál!
3 Azóta a bérek is sokkal magasabbak lettek!
S még egyet engedj meg. Nekem nagyon furcsa az, hogy amikor a forint árfolyam romlott, akkor mindenki sírt, hogy emelkedik a törlesztés havi összege, de amikor a forint (mint most is) erősödött, akkor senki nem ment be a bankba, hogy "kérem én többet akarok fizetni, mert hamarabb lejár a hitelem"? Ez miért van? Ráadásul a legtöbben nagyon alacsony és hosszú futamidővel választották a fizetést ami a rizikót megsokszorozta, ezért lesz a vége akár többszöröse (reálértékben) annak amit felvett!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Aniko79
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
házat sem tudtunk volna venni, ha a szüleim házára is nem rakatunk jelzálogot. A mai napig albérletbe lakhatnánk, holott évek óta dolgoztunk/dolgozunk, és azóta szültem két gyereket, mert nem az volt az életcélom, hogy albérletbe lakjam, míg meg nem halok, majd a gyerekeim is átvehetik és fizethetik az albérletet. Örültünk neki, hogy egyáltalán tudtunk ilyen feltételek mellett házat venni és nem az albérletet fizetjük.
Csak hogy tisztázzunk 5 éve fizetjük, 44.000 ft-vel kezdtük, jelenleg 80.000 körül van, a fizetésünk BÁRMILYEN FURCSA nem emelkedett!!!! A párom a volánnál buszsofőr, ő keres a többiek között a legjobban a havi 150.000 forintjával. Akkor miről beszélsz? ÍNe haragudj, de az hogy "meggondolatlanul belevégni" a hitelbe, amikor évekig kerestünk házat, amit meg tudunk venni, majd bankot, aki olyan feltételekkel ad hitelt, hogy azt fizetni is tudjuk, melyik részére gondolsz, hogy meggondolatlan volt? A tesómék most akartak házat venni, mindketten dolgoznak, NEM kapnak 500.000 ft-ot!!!!!!!!!!!! Ez a normális szerinted????
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Amúgy egyértelmű, hogy nem na de egy vagy Te is azok közül azért akik nagyon okosan devizahitelt vettek fel évtizedekre,. Vagy nem??????
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- Aniko79
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Had kérdezzek már vmit: ti mégis mit tennétek, ha suli óta dolgoztok és esélyed sincs máshogy házat vagy lakást venni. Szerintetek, mi lett volna a jó megoldás? Amúgy nem csak én vagyok ilyen "okos", az összes barát, ismerős, aki ilyen anyagi háttérrel bír, (mint az országban még hozzánk hasonlóan sokan), mindenki kénytelen volt ezut a megoldást választani.
Dec, bocs, ha megbántottalak, tényleg nem akartam, inkább hálás vagyok, hogy most segítetek és tanácsot adtok, csak kérlek, ne ítélkezz olyan felett, akinek a helyzetét nem igazán ismered.
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Bocs', mi 23 éve lakunk itt kint egy bérlakásban és *rva jól érezzük magunkat! Ez egy magyar betegség, hogy MINDENÁRON saját házat! A többihez nem szólok bővebben hozzá, mert ha foggal körömmel akar valaki házat venni, s mindezt csak kérdéses hitelből és jelzálogból tudja megtenni, az MEGGONDOLATLAN, mert erőn felül kiköltekezik!!Aniko79 írta: Akkor engedd meg, hogy tisztázzak egy-két tényt:
házat sem tudtunk volna venni, ha a szüleim házára is nem rakatunk jelzálogot. A mai napig albérletbe lakhatnánk, holott évek óta dolgoztunk/dolgozunk, és azóta szültem két gyereket, mert nem az volt az életcélom, hogy albérletbe lakjam, míg meg nem halok, majd a gyerekeim is átvehetik és fizethetik az albérletet. Örültünk neki, hogy egyáltalán tudtunk ilyen feltételek mellett házat venni és nem az albérletet fizetjük.
Ahogy látható sokaknál be is dőlt a dolog, mert nem birták. Itt a BRD-ben is sok a elárverezés van, nézz csak körül az újságokban és a neten. Ez senkit nem érdekel és nem segit az állambácsi átütemezéssel, fura átszámolással vagy frank fixálással!!
DCT