Németország vagy Magyarország?

• Szinkron
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 7 hónapja #3725 Írta: Szinkron
Szinkron válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

szia
ez egész jó,mármint ha én is tudnék vele élni...mert nem tudom ez gyed,meg egyéb mellett nem hiszem hogy jár.De majd ennek ha kimegyünkjó lenne utána járnom...mert ez is lehetne egy plusz pénz forrás.
hát nem szeretne a párom halasztani,amugy szijártó,nyergesnek tanul....és minél hamarabb meg akarja csinálni. persze én is gondolkoztam aaz egy éven...csak olyan semmilyenek érezném az évet..de meglátjuk......

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #3741 Írta: ressinka025
ressinka025 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Itt egy érdekes videó, a májusi szabad munkavállalásról.
Érdemes megnézni, és elgondolkodni rajta.
http://goo.gl/6KEOB

Soha ne higgy annak, annak, aki azt mondja "Nem vagy képes rá" mert a képességeidet senki nem ismeri jobban nálad. Ami segít a célod elérésében az az Erő, Akarat, Józan ész. Na meg a NYELVTUDÁS!!!! :-)

Több
13 éve 7 hónapja #3743 Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Huuu.Hát,igen.Így is lehet járni sajnos.Ezért igaz az,hogy nyelvismeret nélkül nem lenne szabad senkinek kimenni dolgozni sehova.

• Szinkron
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #3748 Írta: Szinkron
Szinkron válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Hááát igen ez nem jó. Én sem mennék ki úgy, hogy senkit nem ismerek de szerencsére nekünk kint él apósunk és legjobb barátunk. És fix munka van. Nálunk más a helyzet, szerencsére!
De az biztos a vakvilágba nem nennék!

Több
13 éve 5 hónapja #5169 Írta: tthjanos
tthjanos válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia! Alelked azt diktálja,hogy HAZA,..HAZA !!!
Én 5 évig kint voltam , hazajöttem, most pedig keresem az utat ismét kifelé! Szerintem ha haza akarsz jönni,csak atutira gyere,mert külömben csak kinlódni fogsz itthon! Üdv János

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6273 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Most egész júliusban otthon voltam. Én is csak igazolni tudom, hogy az otthoni információk nem fedik a valóságot a nyugatról (különösen a Németországról) alkotott vélemények, s álláspontok!

Az otthoni problémák főbb vonalakban:
1./ Hiányzik a flexibilitás. Még a munkábajárási támogatás (!) ellenére sem hajlandók az emberek ingázni. Nem hajlandók oda költözni ahol munka van (mert van csak nem lehet válogatni).

/Mi itt a nejemmel, volt hogy 4 évig ingáztunk 75 km-re, (naponta 150 km-t) mert akkor csak ott volt munka, viszont nem volt lakás, és a két gyereknek iskola!/

2./ Egy az egybe hasonlitják össze az NSZK és a magyar béreket kihagyva az árszintet, s a költségeket.

3./ Nem veszik figyelembe az irgalmatlan magyar támogatási rendszert, amit még mindig folyósít az állam, noha már régen nem engedhetik meg maguknak! (Gyes, gyed, gáz, munkábajárás, kaja, stb)

4./ Nincs megfelelő termelékenység!

5./ Tévesen azt hiszik, hogy a munkavállalónak jóval magasabb az elvonása mint Németországban.

6./ A munkavállaló szinte soha nem lojális a munkaadóhoz, és gyakorlatilag ellenségnek tekinti azt!

=========================================================
Én ötös adócsoportban vagyok és 63% az összelvonásom itt kint az NSZK-ban. Se letiltásom, se semmi, csak a legális elvonások: adó, betegbizt., ápolási bizt., nyugdij, munkanélküli, stb. Ennyi otthon sehol nincs s az általam ismert munkavállalóknál maximum 42% volt otthon a bruttó és a nettó között!!

Sokan nem hiszik el, de ha átlagoljuk az otthoni kereseteket és a megélhetést, akkor bizony az árak viszonyában nem is állnak olyan rosszul. Itt (igaz én nyugati oldalon vagyok) csak a lakbérem 580 euró (rezsi nélkül!), s nem is nagy a II. emeleti kéróm. Otthon mennyi is 70 négyzetméteres lakás bére? Biztos nem 154860 Ft, mert ennyi lenne most otthon a lakbérem rezsi nélkül!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo