EU kártya érvényessége
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem mondta senki neki, hogy érvénytelen csak azt, hogy nem fogadják el mert van német lakcim! Ráadáasul van német munkahelye is igy kell lennie német betegbiztosításnak is! Ezáltal a gyeremk is biztosított!!astarta írta: Szia Athene, én nem tudok olyanról, hogy az EU kártya érvényessége lakcímhez lenne kötve.
Eliveleg így műxik! Athene munkahelyén is vannak fura dolgok, de ezt már kitárgyaltuk. Pontosan az ilyen VÁRATLAN események miatt fontos, a legális munkahely, a bejelentkezés és a biztositás! Most utólag szerintem szívni és fizetni fognak!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- WgD
- Látogató
Köszönöm
- kormi33
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 16
Sajnos DCT-nek igaza van,és itt az élő példa arra,amit ő hónapok óta szajkóz nekünk.
Amíg az ember munkakeresésben van,látogat,nyaral,stb és nincs német betegbiztosítása átmeneti tartózkodásra hivatkozva kell felvenni a kapcsolatot a DKVA-val. De ezt is csak magyarországi lakcímmel lehet kérni.
Off: Nem is értem Athenet,olyan" bizonytalan "munkahellyel miért is nem a magyar címét
mondta,illetve csak látogatóba van a testvérénél.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
De, csak azt mond, hogy turista vagy!WgD írta: Ha lehet a gyengébbek kedvéért összefoglalva : van EU kártyám, de még csak panzióban lakom, biztosítva vagyok. Találtam albérletet, bejelentkeztem oda, de még nincs munkám, akkor már nem használhatom az EU kártyát?
DCT
- Eva10
- Látogató
Nem tudom, tudtok-e barmit csinalni, mert szerintem sem ervenyes mar az eu kartya, hiszen nehezen lehet azt mondani, hogy atmenetileg tartozkodtok Nemetorszagban,de a gyereked itt jar iskolaba.
Esetleg meg lehet probalni,ha baleset volt, esetleg ha az iskolaban törtent, hogy az iskola biztositasa fizesse. Vagy ha volt ott balesetbiztositas, ahol törtent, probaljatok meg, hogy az fizesse - Unfallkasse.
szia:
Eva
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Attol, hogy van nemet lakcime es nemet munkahelye, meg nem kovetkezik, hogy itt van biztositva. Kikuldetes eseten pl. a "kikuldo" orszagban van biztositva az illeto, nem pedig Nemetorszagban. Na ezt irtam, mire megneztuk az OEP weblapjat. En kikuldetesben vagyok, de en sem tudtam, hogy kikuldotteknek mar az un. A1 OEP igazolas kell. (Latott mar valaki ilyet?)DECOTEXT írta: Nem mondta senki neki, hogy érvénytelen csak azt, hogy nem fogadják el mert van német lakcim! Ráadáasul van német munkahelye is igy kell lennie német betegbiztosításnak is! Ezáltal a gyeremk is biztosított!!
Szoval tavaly meg megallhatta a helyet, hogy nemet lakcim + EU Eü kartya, de most mar ez gyanus. Igy gondolom a korhaz nem rizikozott kiszamlazta az esetet..