Külföldi rendszám, magyar állampolgár
- NKri
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Édesanyám élettársa is kettős állampolgár (lehet ezt korábban nem is írtam még). Megnézték, lekérték online, hogy itthon van bejelentett állandó lakcíme. És már ebben az esetben élhet is a büntetés, kivéve ha minden papír (német is magyar is egyaránt, német fordíttatva hivatalosan ellenjegyezve) kéznél van. És a papírokkal igazolni tudja, hogy van német munkaviszonya. Ebben az esetben nem büntethető. De ez kb mind kell hozzá a jelenlegi állás szerint.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én ebben még mindig kételkedem! Ha ugyanis nekem egy állandó tartózkodási engedélyem és egy korlátlan munkavállalási engedélyem van amit (most) az útlevelemmel, később a német igazolványommal igazolok (készül), nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy rendőr elveheti, a ráadásul nem is a nevemen levő autó, papirjait s rendszámát, stb.!NKri írta: Édesanyám élettársa is kettős állampolgár (lehet ezt korábban nem is írtam még). Megnézték, lekérték online, hogy itthon van bejelentett állandó lakcíme. És már ebben az esetben élhet is a büntetés, kivéve ha minden papír (német is magyar is egyaránt, német fordíttatva hivatalosan ellenjegyezve) kéznél van. És a papírokkal igazolni tudja, hogy van német munkaviszonya. Ebben az esetben nem büntethető. De ez kb mind kell hozzá a jelenlegi állás szerint.
DCT
- Eva10
- Látogató
Ha meg nem a neveden van az auto, akkor meghatalmazas kell, hogy vezetheted, de ha jol tudom, az is talan naponta kell.
Elmebeteg rendelet
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
A magyar rendőrt igencsak hidegen hagyja, hogy Te mit tudsz nehezen, vagy akár könnyen elképzelniDECOTEXT írta:
Én ebben még mindig kételkedem! Ha ugyanis nekem egy állandó tartózkodási engedélyem és egy korlátlan munkavállalási engedélyem van amit (most) az útlevelemmel, később a német igazolványommal igazolok (készül), nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy rendőr elveheti, a ráadásul nem is a nevemen levő autó, papirjait s rendszámát, stb.!NKri írta: Édesanyám élettársa is kettős állampolgár (lehet ezt korábban nem is írtam még). Megnézték, lekérték online, hogy itthon van bejelentett állandó lakcíme. És már ebben az esetben élhet is a büntetés, kivéve ha minden papír (német is magyar is egyaránt, német fordíttatva hivatalosan ellenjegyezve) kéznél van. És a papírokkal igazolni tudja, hogy van német munkaviszonya. Ebben az esetben nem büntethető. De ez kb mind kell hozzá a jelenlegi állás szerint.
- Kati
- Nem elérhető
- Junior Member
- Magyarok fogjunk össze
[b][u]Ime a Büntetesek[/u][/b]
Már negyven autós fizetett rá csúnyán a külföldi rendszámra régiónkban
Az ellenőrzések gőzerővel zajlanak a megye útjain: a külföldi rendszámmal ügyeskedők büntetése 800 ezer forintig terjedhet.
Mint ismert, több mint egy hónapja a vámhatóság a rendőrséggel közösen "keményen" ellenőrzi a külföldi rendszámú járművek belföldi használatát, s az ideiglenes forgalmi rendszámok jogszerű használatát.
Mielőtt belemennénk az ellenőrzések konkrét eredményeibe, nézzük meg, milyen esetekben jogszerű jelenleg a külföldi rendszámok használata.
Felmentő okok a büntetés alól - csak igazolással
"Az új közúti közlekedésről szóló törvény egyértelműen fogalmaz: a magyar állampolgárok gépjárművei csak érvényes, itthon kiállított hatósági engedéllyel és jelzéssel vehetnek részt a hazai közúti forgalomban.........
[b][u]akit tovabb is erdekel itt olvashatja bövebben...[/u][/b]
http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/mar_negyven_autos_fizetett_ra_csunyan_a_kulfoldi_rendszamra_regionkban/2285176/?utm_source=napi%2Bhirlevel&utm_medium=e-mail&utm_campaign=napi%2Bmegyei%2Bhirlevel