Külföldi rendszám, magyar állampolgár
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 5 hónapja #20949
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
Nos, meglátjuk, hogy megszületett e már az a rendőr, aki megbüntet bennünket. Egyébként mi van azokkal, akik kettős állampolgárok, és mint német (német lakással) mint magyar magyar lakással IS rendelkezik, jogosan. Munkahelye meg csak a BRD-ben van? Ilyen esetben mit tesz? (A fiam ugyanis kettős.....)zigeuner írta: A magyar rendőrt igencsak hidegen hagyja, hogy Te mit tudsz nehezen, vagy akár könnyen elképzelni.
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20950
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
Egyébként 23. éve nem élünk tartósan otthon! Kb 30. éve nincs magyar rendszámú kocsink és annak idején már otthon sem volt, a súlyadó és egyéb drasztikus megfejések miatt! Ha most azonban belémköt a hatóság, akkor pontosan ez lesz az a csepp a pohárban amitől ez ki fog ömleni! Ezzel azonnal megszünik egy pénzthozó forrás. Mi a hosszú évek alatt nem kevés devizát vittünk Mo.-ra, s költöttünk el otthon! Garantáltan minden azonnal eladunk és lemondunk a magyar állampolgárságunkról is, mert ez már önkényesség! Pláne, hogy az regisztrációs adót akkor vezették be, amikor a vám megszünt, mert EU lettünk! Ez az adó EU törvény ellenes magyar specialitás! Pláne, hogy mi évente csak 4-6 hetet töltünk otthon a szabin!
Megoldás is van:megszüntetem az állandó lakcímemet és tehetnek egy szivességet!
Megoldás is van:megszüntetem az állandó lakcímemet és tehetnek egy szivességet!
DCT
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 169
12 éve 5 hónapja #20954
Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
Kettős állampolgárság esetén a "biztos" úr becsókolhat.DECOTEXT írta:
Nos, meglátjuk, hogy megszületett e már az a rendőr, aki megbüntet bennünket. Egyébként mi van azokkal, akik kettős állampolgárok, és mint német (német lakással) mint magyar magyar lakással IS rendelkezik, jogosan. Munkahelye meg csak a BRD-ben van? Ilyen esetben mit tesz? (A fiam ugyanis kettős.....)zigeuner írta: A magyar rendőrt igencsak hidegen hagyja, hogy Te mit tudsz nehezen, vagy akár könnyen elképzelni.
- Pannilein
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21026
Írta: Pannilein
Pannilein válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
Sziasztok,
én is utána néztem a dolognak és ezt találtam:
Én ezt úgy értelmezem - de javítsatok ki, ha valakinek más a tapasztalata-, hogy ha véglegesen kijelentkezel Magyarországról, megszűnik ugyan az állandó magyar lakcímed, ami okán a rendőrök elkobozhatják az autód, viszont megtarthatod ideiglenes lakcímként. Ekkor a németországi lakcím lesz az állandó. És ha németországi állandó lakcímmel rendelkező, német rendszámmal közlekedő, de magyar állampolgár vagy, nem köthetnek beléd....oder?
Ez még mindig kevésbé tűnik számomra macerásnak, mint hazarepülni egy féléves csecsemővel és bérelt autóval közlekedni. Vagy urambocsá' haza sem jönni...
Ti mit gondoltok?
Szép napot!
én is utána néztem a dolognak és ezt találtam:
http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=1321.
Ez még mindig kevésbé tűnik számomra macerásnak, mint hazarepülni egy féléves csecsemővel és bérelt autóval közlekedni. Vagy urambocsá' haza sem jönni...
Ti mit gondoltok?
Szép napot!
- Eva10
- Látogató
12 éve 4 hónapja #21027
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
En sajnos ugy tudom, hogy nem lehet magyar lakcim. Egyebkent hogan lehet megtartani az ideiglenest, ha nincs allando?
- Pannilein
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 4 hónapja #21033
Írta: Pannilein
Pannilein válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
Igen, Eva. Igazad van, bogarásztam még tovább a témában, valóban mindegy, milyen lakcím ....
Az ideiglenes lakcím megtartása emígyen lehetséges:
2. Végleges áttelepülés esetén
Amennyiben a magyar állampolgár véglegesen kíván áttelepülni Magyarországról egy másik tagállamba, állandó lakcímét főszabályként törlik a nyilvántartásból. Ebben az esetben külföldön élő magyar állampolgárként kinti lakcímét köteles bejelenteni a magyar lakcím-nyilvántartónak.
Lehetőség van azonban az itthoni lakcím megtartására is, ha magyarországi lakcímét ideiglenes lakcímként, a másik tagállamban létesített állandó lakcímét pedig külföldi lakcímként jelenti be a hazai lakcímnyilvántartásba. Ehhez is a lakcímbejelentő nyomtatvány szükséges.
Az ideiglenes lakcím megtartása emígyen lehetséges:
2. Végleges áttelepülés esetén
Amennyiben a magyar állampolgár véglegesen kíván áttelepülni Magyarországról egy másik tagállamba, állandó lakcímét főszabályként törlik a nyilvántartásból. Ebben az esetben külföldön élő magyar állampolgárként kinti lakcímét köteles bejelenteni a magyar lakcím-nyilvántartónak.
Lehetőség van azonban az itthoni lakcím megtartására is, ha magyarországi lakcímét ideiglenes lakcímként, a másik tagállamban létesített állandó lakcímét pedig külföldi lakcímként jelenti be a hazai lakcímnyilvántartásba. Ehhez is a lakcímbejelentő nyomtatvány szükséges.