Főállású anya

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #9311 Írta: Gergoo
Főállású anya téma létrehozva Gergoo által

DECOTEXT írta: Igen ám, s ha ők azt mondják, hogy a németek illetékesek, a német meg kiröhögi akkor mi van!? Ne felejtsd el, hogy az "anyuka és a 3 gyerek" otthon van, s csak tervezik, hogy kijönnek! Mondhatja a német hatóság azt is, hogy csak akkor, ha a gyerekek itt vannak!

Csak korrigáltam, hogy kizárólag a bejelentett cím számít. ;) Nyilván nem hülyeségből kötik a folyósítást a gyermekek kint tartózkodásához. Lásd az általad említett példát, mi lenne akkor pl. Németországban ha így lenne? 1 hét és előbb csődölne Görögországnál. :laugh:
Szóval, ez így ok. Amit viszont Briginek akarnak beadni az már több mint gyanús, valahol nagyon félrement ott az információ. Bár, megmondom őszintén nekem elképzelésem nincs mi ez a főállású anya. :unsure:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #9313 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Főállású anya

Gergoo írta: .... Bár, megmondom őszintén nekem elképzelésem nincs mi ez a főállású anya. :unsure:


Ez a csp-on felül külön jár s beleszámit a nyugdjba:

Gyermeknevelési támogatásra jogosult:
Gyermeknevelési támogatásra az a szülő, nevelőszülő, vagy a gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy több kiskorú gyermeket nevel.
A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől kezdődően vehető igénybe, legfeljebb a gyermek 8. életévének betöltéséig. A jogosultság alanyi jogon jár, és független a család anyagi helyzetétől. A gyermeket közös háztartásban nevelő szülők bármelyike igénybe veheti az ellátást.
A gyermeknevelési támogatás összege:
A GYET havi összege megegyezik az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével. Ez 2008-ban 28.500.- Ft, melyből nyugdíjjárulék címén 9,5 % kerül levonásra, így nettó összege: 25.792.- Ft havonta.


DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #9314 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Főállású anya

DECOTEXT írta: Gyermeknevelési támogatásra jogosult:
Gyermeknevelési támogatásra az a szülő, nevelőszülő, vagy a gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy több kiskorú gyermeket nevel.

Ahamm. Akkor ez nem valami foglalkozás, pedig úgy hangzott: főállású anya vagyok.
Mondhatom akkor, hogy helyesen: Gyermeknevelési támogatást kapok?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #9322 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Főállású anya

Kedves DECOTEXT és GERGOO!
Én nem tudom hogy van de nekem ezt az információt küldték a MÁK-tól!!!!!!Már le is akarták állítani az itthoni folyósítást,azzal a címszóval hogy kint vagyunk jogosultak rá!!!!!

Tisztelt Brigitta!

Amennyiben élettársa Németországban dolgozik, Önnek pedig nincs biztosítási jogviszonya Magyarországon (munkaviszony, egyéni vállalkozói jogviszony, munkanélküli ellátás), akkor Németországból nem kiegészítésre jogosultak, hanem onnan jogosultak a teljes összegű családi ellátásra közös gyermekeikre tekintettel. Ezért Zoltán és Dorina nevű gyermekeikre tekintettel kértem a Megyei Igazgatóságnál a folyósítás leállítását.
Mint azt már a telefonban is jeleztem Önnek, ebben az esetben nem választhatnak, hogy honnan szeretnének családi ellátásban részesülni, arra Magyarországról nem jogosultak, így mindenképpen le kell állítanunk a folyósítást. Annak érdekében, hogy Németországból minél előbb megkapják az ellátást, kérem a kért dokumentumokat mihamarabb küldje meg Osztályunkra.
Semmilyen családi ellátásra nem jogosultak Magyarországon, így gyermeknevelési támogatásra sem.
Ezt írták nekem válaszként!
Amúgy meg ha belegondoltok,jogos mert Én itthon így nem adózok,viszont a páromtól a legmagasabb adót vonják Németországban!!!!!!
Kedves GERGOO,tudom hogy szerinted ez nem egy nagy hivatás,de kívánom neked hogy így egyedül minden segítség nélkül,mert Édesanyám sajnos már ne él,Apu az meg 60 évesen nyugdíj mellett is dolgozik,hogy meg tudjon élni,Anyósom beteg,a párom meg mindig vagy vidéken vagy 3 éve már külföldön dolgozik,nekem sajnos csak eladó szakmám van ,ahol a boltban már hajnalban kell menni nyitni és a gyerekek meg még kicsik voltak ahhoz hogy egyedül itthon hagyjam őket hogy majd mennek úgy ahogy tudnak!!!!!
Mindegy nem panaszkodom,mert Mi akartuk,csak utálom az ilyen embereket aki lenézi a másikat!!!!!!
Mi próbálkozunk ahogy tudunk,és ilyen emberek segítségéből inkább nem is kérünk!!!!!
Majd megoldjuk úgy ahogy tudjuk!!!!!!!
Nem kisebbség vagyunk,hogy azt várjuk hogy az állam majd eltart,mert akkor a párom sem próbálkozna már 3 éve kint külföldön hogy a sok munkája után végre megkapja a megérdemelt pénzt,ne csak azért dolgozzon hogy a lehúzó embereket és családjaikat eltartsa!!!!!!!!!!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #9324 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Főállású anya

Brigitta,
Félreértettél. Valóban azt hittem, hogy főállású anya, az valamilyen foglalkozás és biztosítási jogviszonyt eredményez. Ha már az elején megírod, hogy gyakorlatilag egy fillért nem fizetsz a magyar államnak akkor nem is kérdés, hogy miért csak Németországból kaphatsz a gyermekek után pénzt de Te úgy állítottad be a szituációt mintha mindenki más megkapná és valószínűleg tévesen, hiszen neked az ellenkezőjét írta a MÁK. Nem az ellenkezőjét írták neked hanem a rád vonatkozót. Nem mindegy.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #9325 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Főállású anya

Kedves Amrusch!
Én is így olvastam már egy pár helyen,meg írtam is egy olyan cégnek aki ezzel foglalkozik,vissza is írtak hogy jár kintről a családi és Ők el is intézik ha kell 400 EU-ért!
Meg az gyerekere járó adókedvezményre is azt írta itt az oldalon a nemet-ado.de felhasználó,hogy ha házasok vagyunk akkor az is jár a páromnak akkor is ha Mi itthon vagyunk!
Most írtam megint egy cégnek aki kinti adóügyekkel foglakozik,hogy Ők hogy tudják,kíváncsi leszek mit írnak vissza!
Ha megtudok valamit azonnal írok!
Nagyon szépen köszönök mindent neked!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!